Πώς θα κατασκευάσετε μια αδιάβροχη πέργκολα; | SHOWOOD

Οι πέργκολες είναι εξαιρετικά αρχιτεκτονικά και λειτουργικά στοιχεία σε έναν υπαίθριο χώρο. Διαμορφώνουν ένα άνετο και ευχάριστο τοπίο για όλους, φιλοξενούν τους φίλους σας σε ένα barbecue και γίνονται σημείο χαλάρωσης το βραδάκι.

Όταν, όμως, φτάνει το φθινόπωρο, γίνεται δυσκολότερο να τις απολαύσετε, αν δεν είναι αδιάβροχες. Συμπληρώνουν το τοπίο μεν, αλλά δεν είναι εύκολο να καθίσετε από κάτω και να δειπνήσετε με οικογένεια και φίλους αν βρέχει. Για να απολαμβάνετε την πέργκολά σας όλες τις μέρες του χρόνου, μπορείτε να τις μετατρέψετε σε αδιάβροχες ή να κάνετε απευθείας την παραγγελία της πέργκολάς σας με αδιαβροχοποίηση.

Τύποι αδιάβροχης πέργκολας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αδιάβροχης πέργκολας που προσφέρουν απόλυτη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέργκολες με αδιάβροχα πανιά, πέργκολες με πολυκαρμπονικά φύλλα ή πέργκολες με συμπαγή οροφή. Αναζητήστε τον τύπο πέργκολας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και το στυλ σας, για να απολαμβάνετε στο μέγιστο τον χώρο σας.

Πέργκολα με πανιά σκίασης αδιάβροχα

Οι πέργκολες με αδιάβροχα πανιά σκίασης εξωτερικού χώρου αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια ευέλικτη και ανθεκτική προσθήκη για την προστασία από τη βροχή. Λόγω της ευελιξίας που προσφέρει η επιλογή αυτή, θα βρείτε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ώστε να ταιριάζουν στον δικό σας χώρο.

Τα αδιάβροχα πανιά σκίασης έχουν εύκολη εφαρμογή διότι μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε πέργκολα, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής της. Τα αδιάβροχα πανιά εξωτερικού χώρου για πέργκολες της SHOWOOD είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, όπως πολυεστέρας ή WPC, και γι’αυτό παρέχουν αποτελεσματική προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Αδιάβροχα πανιά σκίασης

Πέργκολα με πολυκαρμπονικά φύλλα

Αδιάβροχη πέργκολα με πολυκαρμπονικό

Οι πέργκολες με πολυκαρμπονικά φύλλα σας επιτρέπουν να απολαύσετε τον εξωτερικό σας χώρο, ακόμη και σε περίπτωση βροχής ή έντονου ήλιου. 

Τα πολυκαρμπονικά φύλλα είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, όπως το πολυαιθυλένιο. Είναι ανθεκτικά στις ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά έχουν διαπερατότητα φωτός, ώστε να μπορείτε να χαλαρώνετε σε μια φωτεινή γωνιά, χωρίς όμως να σας κουράζει το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε τον υπαίθριο χώρο σας, ακόμη και όταν ο καιρός δεν είναι ιδανικός. Επομένως, οι πέργκολες με πολυκαρμπονικά φύλλα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια ανθεκτική και φωτοδιαπερατή κατασκευή για τον κήπο τους.

Πολυκαρμπονικά φύλλα – Μασίφ ή κυψελωτά;

Πέργκολα με συμπαγή οροφή

Αδιάβροχη πε΄ργκολα συμπαγής

Οι πέργκολες με συμπαγή οροφή είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την πιο ολοκληρωμένη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Αυτός ο τύπος πέργκολας έχει μια σταθερή οροφή που είναι κατασκευασμένη από υλικά όπως ξύλο, αλουμίνιο ή WPC, τα οποία, λόγω της ανθεκτικότητάς τους, προσφέρουν μια μεγάλη διάρκεια ζωής.

Μια συμπαγής οροφή, βέβαια, δεν επιτρέπει στο ηλιακό φως να τη διαπεράσει. Οπότε, αν αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημαντικό για εσάς, προτιμήστε την πέργκολα με πολυκαρμπονικά φύλλα.

Μπορείτε να κατασκευάσετε μια συμπαγής οροφή για την πέργκολά σας με ποικιλία υλικών σχεδίων και χρωμάτων, ώστε να ταιριάζουν στην αισθητική που θέλετε να δημιουργήσετε. Αν θέλετε να σας δώσουμε μερικές ιδέες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επικοινωνία με εκπρόσωπο SHOWOOD

Συνδυασμός υλικών για κατασκευή πέργκολας

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και συνδυασμός διάφορων υλικών με χρήση πολυκαρμπονικού φύλλου για στεγάνωση. Επιτυγχάνεται έτσι η κατασκευή που σας ταιριάζει αισθητικά, αλλά και η στεγάνωση του χώρου, για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πέργκολα χειμώνα-καλοκαίρι. Παραδείγματα συνδυασμών που μπορείτε να κάνετε:

  • Πέργκολα με τεντόπανο και πολυκαρμπονικό
  • Πέργκολα με τάβλες και πολυκαρμπονικό
  • Πέργκολα με καλαμωτή και πολυκαρμπονικό
  • Πέργκολα με καφασωτό και πολυκαρμπονικό
  • Πέργκολα με περσίδα και πολυκαρμπονικό
Αδιάβροχη πέργκολα με συνδυασμό υλικών

Υλικά κατασκευής, διαστάσεις και χρώματα αδιάβροχης πέργκολας

Για την κατασκευή μιας πέργκολας χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά, τα οποία διαφέρουν ως προς τις ιδιότητές τους, το κόστος και την αισθητική τους. Τρία από τα πιο δημοφιλή υλικά κατασκευής αδιάβροχης πέργκολας είναι το αλουμίνιο, το WPC και το ξύλο.

Το αλουμίνιο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για την κατασκευή αδιάβροχη πέργκολας. Είναι ένα ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό που δεν απαιτεί συντήρηση. Οι πέργκολες από αλουμίνιο διατίθενται σε διάφορα χρώματα και σχέδια, ώστε να ταιριάζουν σε κάθε αισθητική.

Το WPC είναι ένα επίσης πολύ δημοφιλές υλικό για την κατασκευή αδιάβροχη πέργκολας, ιδανικό για περιοχές με υψηλή υγρασία και βροχές. Είναι ένα οικονομικό υλικό που είναι εύκολο στην επεξεργασία και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Οι πέργκολες από WPC διατίθενται σε διάφορα χρώματα και σχέδια και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για μια ανθεκτική κατασκευή με αισθητική ξύλου.

Το ξύλο είναι ένα παραδοσιακό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πέργκολας. Προσφέρει μια φυσική ομορφιά και δημιουργεί την αίσθηση ζεστασιάς. Γενικά, όμως, χρειάζεται μια πιο τακτική συντήρηση για να διατηρήσει την αντοχή του. Το ξύλο που χρησιμοποιεί η SHOWOOD όμως, έχει περάσει από βαθύ εμποτισμό, που το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Έτσι, μπορείτε άφοβα να το χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή μιας πέργκολας στην αυλή ή τον κήπο σας.

Εμποτισμένο ξύλο SHOWOOD

Το ξύλο που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή ξύλινης πέργκολας διατίθενται σε διάφορα είδη και χρώματα, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο με βάση την αισθητική και τις ανάγκες σας.

Δείτε όλες τις πέγκολες

Μέθοδοι στήριξης αδιάβροχη πέργκολας

Η αδιάβροχη πέργκολα μπορεί να υποστηριχθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις αισθητικές προτιμήσεις και τις απαιτήσεις. Δυό βασικοί τρόποι που μπορούν να υποστηριχθούν είναι:

  • Επιτοίχια στήριξη: Η πέργκολα στερεώνεται στον τοίχο του κτιρίου με ειδικές βάσεις. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο οικονομική και εύκολη στην εφαρμογή, αλλά περιορίζει την επιλογή της θέσης της πέργκολας.
  • Στήριξη σε κολώνες: Η πέργκολα υποστηρίζεται από κολώνες που τοποθετούνται στο έδαφος. Αυτή η μέθοδος προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τη θέση της πέργκολας, αλλά απαιτεί πιο σύνθετη εγκατάσταση.

Συντήρηση αδιάβροχη πέργκολας

Η συντήρηση της αδιάβροχης πέργκολας βοηθά στο να διατηρηθεί η λειτουργικότητά της και η αισθητική της αξία. Συνήθως περιλαμβάνει τα εξής:

  • Καθαρισμός: Ο καθαρισμός γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, με τη χρήση ήπιας χημικής ουσίας ή απλά με νερό και σαπούνι.
  • Βαφή: Η βαφή ξύλου για χρήση σε εξωτερικό χώρο γίνεται κάθε 2-3 χρόνια για απλό ξύλο χωρίς εμποτισμό (έχοντας προηγουμένως εφαρμόσει μυκητοκτόνο βερνίκι). Αν επιλέξετε εμποτισμένη ξυλεία, δεν απαιτείται μυκητοκτόνο (καθώς το ξύλο έχει εμποτιστεί μέχρι την καρδιά του). Η ανανέωση του βερνικιού εξαρτάται από την ποιότητα του και τα χρόνια αντοχής από τον κατασκευαστή.

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο πέργκολας

Η επιλογή του κατάλληλου τύπου πέργκολας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο σκοπός χρήσης, η θέση, ο προϋπολογισμός και οι προσωπικές προτιμήσεις σας.

Αρχικά, απαιτεί μια σύγκριση ανάμεσα στους διαφόρους τύπους αδιάβροχων κατασκευών, εξετάζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να δείτε τι ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας συναρτήσει του κόστους της κατασκευής. Τελος, είναι σημαντικό να ακολουθήστε συμβουλές από πιστοποιημένους επαγγελματίες, για να διασφαλίσετε τη σωστή εγκατάσταση και συντήρηση της νέας κατασκευής.

Από πού να προμηθευτείτε την καλύτερη αδιάβροχη πέργκολα

Όταν πρόκειται να επενδύσετε σε μια αδιάβροχη πέργκολα, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα και την αξιοπιστία της SHOWOOD. Με μακρά ιστορία στον χώρο της ξυλείας και των ξύλινων κατασκευών που συνδυάζουν τόσο την  λειτουργικότητα, όσο και την αισθητική, η SHOWOOD είναι εδώ για να σας προτείνει την καλύτερη λύση.

Οι αδιάβροχες πέργκολες SHOWOOD κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας υλικά και προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Διατίθενται σε διάφορους τύπους και σχέδια, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την πέργκολα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και την αισθητική σας. Επιλέξτε μια αδιάβροχη πέργκολα SHOWOOD και απολαύστε τον εξωτερικό σας χώρο 365 μέρες τον χρόνο!

Κόστος αδιάβροχης πέργκολας

Το κόστος κατασκευής μιας πέργκολας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με το υλικό να είναι ένας καθοριστικής σημασίας στο budget σας. 

Για μια ξυλόκτιστη πέργκολα, το κόστος κυμαίνεται από 390€ έως 2.200€, ανάλογα με την ποιότητα και τις διαστάσεις. Αν προτιμάτε το αλουμίνιο, η μέση τιμή περίπου 1.690€, ενώ μια αδιάβροχη πέργκολα με πανί σκίασης κοστίζει περίπου 1.200€.

Παρ’ όλα αυτά, είτε πρόκειται για κατοικία, ξενοδοχείο, χώρο εμπορικής εκμετάλλευσης ή κατάστημα καφεστίασης, αξίζει να σημειώσουμε ότι η επένδυση σε μια πέργκολα αυξάνει την αξία του εξωτερικού χώρου σας και προσφέρει ανεκτίμητη αίσθηση άνεσης και αισθητικής στους επισκέπτες.

Θέλω προσφορά για πέργκολα