oval.png

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙ∆ΗΣΗ

Η αγάπη µας για την ξυλεία δεν θα γινόταν να µη συνοδεύεται από αγάπη και σεβασµό για τη φύση που τόσο απλόχερα µας την προσφέρει.

Στη SHOWOOD κάνουµε τα πάντα, ώστε όχι µόνο να φροντίζουµε για τη φυσικότητα των προϊόντων µας µέσα από τις πρακτικές που ακολουθούµε, αλλά και να εξασφαλίζουµε ότι αυτές δεν αποτελούν επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Για αυτό το λόγο, εμπορευόμαστε προϊόντα τα οποία έχουν παραχθεί με διαδικασίες σύμφωνες με τους δασικούς κανονισμούς, όπως αυτοί ορίζονται από το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (FSC) και το Πρόγραμμα για την Προώθηση της Δασικής Πιστοποίησης (Programme for the Endorsement of Forest Certification), και τα οποία φέρουν τη σφραγίδα πιστοποίησης ενός εκ των δύο.

ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


Η SHOWOOD, ως µια σύγχρονή και καινοτόµα εταιρεία στο χώρο της εµπορίας φυσικής ξυλείας, έχει ως βασικό της µέληµα τη βιώσιµη διαχείριση των φυσικών πόρων που αξιοποιούνται για τα προϊόντα που διαθέτει.
Η θέση µας στην οµάδα των καινοτόµων εταιρειών µε διπλά πιστοποιηµένες διαδικασίες από τους µεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους διεθνείς φορείς στον τοµέα της βιώσιµης δασικής διαχείρισης FSC και PEFC, αποτελεί απόδειξη της πρόθεσης αλλά και της δέσµευσής µας.
Έτσι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως δημιουργούμε ασπίδα προστασίας απέναντι στην αλόγιστη καταστροφή των δασών, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας προϊόντα φυσικής ξυλείας που θα μπορούν να απολαύσουν όλοι.

trees.jpg


Τι είναι το Συµβούλιο ∆ιαχείρισης των ∆ασών (FSC);

Το συµβούλιο διαχείρισης των δασών (Forest Stewardship Council) είναι ένας διεθνής, µη κυβερνητικός οργανισµός, που ιδρύθηκε το 1993, µε σκοπό την υποστήριξη των δασών του πλανήτη και τον πλέον αξιόπιστο φορέα σε θέµατα ορθολογικής διαχείρισης δασών.

Αποστολή του είναι να διασφαλίζει ότι η διαχείριση των δασών πραγματοποιείται με υπεύθυνο και ορθό τρόπο, να προστατεύει τους φυσικούς βιότοπους και να σέβεται τα δικαιώματα των τοπικών κοινοτήτων.


Πώς ασκεί ελέγχους το Συµβούλιο ∆ιαχείρισης των ∆ασών;

Η επίτευξη του σκοπού του οργανισμού βασίζεται στη λεγόμενη αλυσίδα επιτήρησης. Πρόκειται για μια διαδικασία ελέγχου της εκμετάλλευσης των δασικών προϊόντων, η οποία ξεκινά από την επαλήθευση της πηγής ενός προϊόντος ξυλείας, στο πλαίσιο της αλυσίδας εφοδιασμού, και ολοκληρώνεται με την παραγωγή του εκάστοτε τελικού προϊόντος.

Η πιστοποίηση εκδίδεται από ανεξάρτητες πιστοποιητικές αρχές κάτω από την καθοδήγηση του οργανισμού FSC.Τι είναι το Πρόγραµµα για την Προώθηση της ∆ασικής Πιστοποίησης PEFC;

Το PEFC είναι µια διεθνής, µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, µη κυβερνητική οργάνωση, η οποία προωθεί τη βιώσιµη διαχείριση των δασών.

Οι αρχές του εφαρµόζονται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασµού, για την προώθηση ορθών πρακτικών στο δάσος και τη διασφάλιση ότι οι διαδικασίες παραγωγής µε σηµείο εκκίνησης τις δασικές εκτάσεις γίνονται µε σεβασµό και τηρούν τα υψηλότερα οικολογικά, κοινωνικά και ηθικά πρότυπα.

Η πιστοποίηση εκδίδεται από ανεξάρτητες πιστοποιητικές αρχές κάτω από την καθοδήγηση του οργανισµού PEFC.
empotismos.jpg

ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΟΥ

Όταν κάτι το αγαπάς, θες να το προστατέψεις. Έτσι θα έχεις περισσότερο χρόνο για να ζήσετε µαζί στιγµές που θα µείνουν αξέχαστες. Αυτός είναι ο ρόλος του εµποτισµού. Η µακροχρόνια προστασία των προϊόντων φυσικής ξυλείας για χρήση που αντέχει στο χρόνο!

Περισσότερα

INSTAGRAM FEED

  • Εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά και δημιουργήστε ένα ασυναγώνιστο υπαίθριο περιβάλλον. Οι ειδικοί της #SHOWOOD είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν στην ανάδειξη κάθε επιχείρησης.

#outdoor #woodcraft #gardening #wooden #woodworking #wooddesign #woodlovers #woodart #decoration #gardening #wholesale #timber
  • Η καινούργια μας ιστοσελίδα είναι στον αέρα! 🆙
Ανεωθήκαμε και σας παρουσιάζουμε το ολοκαίνουργιο site μας! Για ακόμα καλύτερη εμπειρία και ακόμα πιο άμεση εξυπηρέτηση!

#SHOWOOD #newwebsite #ValuableByNature #wooden #wood #woodwork #wooddesign #woodcraft #woodlovers #outdoor #diy #wholesale
  • Η έκθεσή μας βρίσκεται στο στάδιο της ανακαίνισης! Ετοιμαστείτε για εντυπωσιακές αλλαγές και για ένα showroom που θα σας χαρίζει μια ιδανική εμπειρία! Stay tuned...

#SHOWOOD #ValuableByNature #wholesale #wooden #woodwork #wooddesign #woodcraft #outdoor #decoration #gardening #lumber #timber
  • Όταν το θέμα είναι η ποιότητα, η #SHOWOOD δεν συμβιβάζεται. Γι' αυτό και είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος πολλών ευρωπαϊκών οίκων. Για να φέρνουμε στις επιχειρήσεις πάντα ξυλεία ανώτερης ποιότητας, απευθείας από την πηγή. 

#ValuableByNature #wholesale #woodworking #woodwork #wooddesign #woodcraft #woodlovers #woodart #furniture #outdoor #wholesale #lumber #timber
  • Σας ευχόμαστε να έχετε κάποιον δίπλα σας που να σας αγαπάει και σας νοιάζεται όσο η #SHOWOOD τη ξυλεία! ❤️
Happy Valentine's Day!

#ValuableByNature #HappyValentinesDay #wooden #wood #woodwork #wooddesign #woodcraft #woodlovers #woodart #outdoor#wholesale #lumber #timber
  • Θέλετε να μειώσετε τα κόστη σας στη μεταφορά⬇️ και να αυξήστε τον χρόνο παράδοσης⬆️; Τέλεια! Στην #SHOWOOD λύνουμε τα χέρια στις επιχειρήσεις με τριγωνική παράδοση: μπορούμε να παραδίδουμε απευθείας στους πελάτες σας ή τη μεταφορική σας.

#wholesale #timber #wooden #wood #woodworking #woodwork #wooddesign #woodcraft #woodlovers #furniture #outdoor #decoration #lumber
  • Στην #SHOWOOD κερδίζουμε την απαραίτητη ευελιξία ως αποκλειστική αντιπρόσωπος ευρωπαϊκών οίκων, κι έτσι μπορούμε να διανέμουμε σε όλη την Ελλάδα.

Γιατί καμία επιχείρηση δεν θα έπρεπε να στερείται ποιοτικής ξυλείας. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται. 

#wooddistribution #woodwork #wooden #wood #woodworking #woodcraft #woodlovers #furniture #outdoor #diy #wholesale
  • Με ξύλινα καλάθια μπορείτε να δημιουργήσετε για τον κήπο σας καλαίσθητες γωνιές που ξεχωρίζουν!

#SHOWOOD #gardendecorations #garden #wooden #wood #woodwork #wooddesign #woodcraft #woodlovers #woodart #woodfurniture #outdoordecoration
  • Ανακαλύψτε τα έπιπλα κήπου Βενετία της #SHOWOOD! Πλήρως λειτουργικά και πανέμορφα ξύλινα έπιπλα κήπου, σχεδιασμένα για να κάνουν κάθε εξωτερικό χώρο ειδυλλιακό.

#gardenfurniture #woodendesigns #wooden #wood #woodwork #woodcraft #woodlovers #outdoor #decoration #gardening #wholesale #lumber #timber
  • #OFFERS❗Νέος μήνας, νέες προσφορές! Ανακαλύψτε μοναδικά ξύλινα προϊόντα και εφευρετικά σχέδια για τον κήπο σας σε προνομιακές τιμές με την εγγύηση ποιότητας της #SHOWOOD!

#woodenproducts #wholesale #lumber #timber #wood #woodworking #woodwork #wooddesign #woodcraft #woodlovers #outdoordecoration