Ζαρντινιέρες, μεγάλες γλάστρες & φυτά | SHOWOOD

Οι ξύλινες γλάστρες και οι ζαρντινιέρες που έχουν περάσει από εμποτισμό ξύλου είναι μία καλαίσθητη, ανθεκτική και οικολογική προσθήκη στον χώρο σας. Μπορείτε να φυτέψετε ποικιλία φυτών και λουλουδιών, ενώ σε πιο μεγάλες γλάστρες μπορείτε να τοποθετήσετε δέντρα και θάμνους για ακόμη πιο γήινη και φυσική διακόσμηση.

Το ξύλο είναι ένα ανθεκτικό υλικό και όταν συνδυάζεται με την κατασκευαστική αρτιότητα και την τεχνογνωσία της SHOWOOD, δημιουργούνται προϊόντα υψηλής αισθητικής με μεγάλη, πολυετή αντοχή απέναντι στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.

Προϊόντα ξυλείας SHOWOOD

Γλάστρες εξωτερικού χώρου από τη SHOWOOD

Στη SHOWOOD κατασκευάζουμε ξύλινες γλάστρες υψηλών προδιαγραφών, που μεταμορφώνουν τον χώρο με έναν ανάλαφρο και φυσικό τρόπο. Επιλέξτε τη δική σας ξύλινη γλάστρα ανάμεσα σε μοναδικά design που προσδίδουν έναν αέρα γήινης κομψότητας και ανακαλύψτε την όμορφη εναρμόνιση του ξύλου με το υπόλοιπο περιβάλλον.

Ζαρτινιέρες με αποξηραμένα κλαδιά και στάχυα

Ξύλινες ζαρντινιέρες

Η επιλογή μιας ποιοτικής ξύλινης ζαρντινιέρας, έναντι μιας πλαστικής, συνοδεύεται από πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά, οι ξύλινες ζαρντινιέρες προσδίδουν μία πιο ζεστή αισθητική στον χώρο και είναι πιο ανθεκτικές. Επίσης, η ξύλινη κατασκευή παρέχει πιο φυσική αναπνοή στο χώμα και τις ρίζες των φυτών, ελέγχοντας αποτελεσματικά τα επίπεδα υγρασίας και προάγοντας την υγιή ανάπτυξή τους.

Σημειώστε, πως μια ποιοτική ξύλινη ζαρντινιέρα μπορεί να προσαρμοστεί και να σχεδιαστεί κατά παραγγελία, σύμφωνα με τις διαστάσεις και το χρώμα που επιθυμείτε. Έτσι, μπορεί να συνδυαστεί με κάθε στιλ διακόσμησης εξωτερικού χώρου.

Ζαρτινιέρες ξύλινες με ροζ λουλούδια

Μεγάλες γλάστρες εξωτερικού χώρου

Οι μεγάλες γλάστρες εξωτερικού χώρου είναι μία επιβλητική επιλογή που δίνει άλλον αέρα τόσο στον χώρο της οικίας σας, όσο και στον επαγγελματικό σας χώρο, όπως για παράδειγμα σε μια urban jungle διακόσμηση καφετέριας.

Τα χαρακτηριστικά για τα οποία ξεχωρίζουν οι μεγάλες γλάστρες και οι ξύλινες ζαρντινιέρες της SHOWOOD είναι η πολυετής αντοχή τους σε καιρικές συνθήκες και η αντίστασή τους σε φθορές από έντομα. Όλα αυτά χάρη στον εμποτισμό τους υπό πίεση με το συντηρητικό νέας γενιάς TANALITH.

Ζαρτινιέρα με λουλούδια

Αντίθετα με τις πλαστικές γλάστρες που μπορεί να φθαρούν ή να χάσουν την αρχική τους εμφάνιση με τον χρόνο, η ξύλινη επιλογή προσφέρει διάρκεια ζωής και, επιπλέον, προστατεύει το ριζικό σύστημα των φυτών από ακραίες θερμοκρασίες, παρέχοντας μια μορφή φυσικής μόνωσης.

Ξύλινες γλάστρες και ζαρντινιέρες SHOWOOD

Διακόσμηση βεράντας με φυτά σε ξύλινες ζαρντινιέρες

Με τις ξύλινες γλάστρες και τις ζαρντινιέρες, το μπαλκόνι ή η βεράντα σας, αλλά και κάθε εξωτερικός χώρος, μεταμορφώνονται σε έναν ειδυλλιακό παράδεισο φυσικής ομορφιάς. 

Μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτές αρωματικά φυτά και βότανα μαγειρικής, που λειτουργούν και ως φυσικά εντομοαπωθητικά. Μπορείτε να έχετε στη βεράντα σας ευωδιαστά και πολύχρωμα λουλούδια, παχύφυτα, αλλά και μεγάλα δέντρα ή θάμνους που, μεταξύ άλλων, προσφέρουν ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας.

Αρωματικά φυτά και βότανα σε ζαρντινιέρες

Μία από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις των τελευταίων ετών είναι το μπαξεδάκι του χωριού στο μπαλκόνι της πόλης. Αν έχετε βεράντα, μπορείτε να καλλιεργήσετε σε μεγάλες γλάστρες και ξύλινες ζαρντινιέρες τα δικά σας οπωροκηπευτικά, όπως ντομάτες, πιπεριές και αγγούρια.

Αν όμως ο χώρος σας είναι πιο περιορισμένος, όπως ένα μπαλκόνι, μπορείτε να φυτέψετε βότανα για τη μαγειρική σας. Τέτοια βότανα είναι τα εξής:

  • Ο γνωστός μας βασιλικός για νόστιμες μεσογειακές συνταγές.
  • Ο μυρωδάτος δυόσμος, κατάλληλος για μαγειρική και καλοκαιρινά cocktails.
  • Η ρίγανη, που αντέχει στην ξηρασία και είναι ανθεκτική σε έντομα και υψηλές θερμοκρασίες. 
  • Το θυμάρι, που ανθίζει την άνοιξη και αντέχει τόσο τη ζέστη, όσο και το κρύο και αποτελεί συστατικό πολλών παραδοσιακών συνταγών.
  • Η λεβάντα με τα μωβ άνθη και το χαρακτηριστικό άρωμα. Tip: Επιλέξτε μεγάλες γλάστρες για το φυτό, γιατί οι ρίζες του αυξάνονται ταχύτατα.

Τα βότανα αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Πολύ σύντομα μετά τη φύτευση κάνουν καταπράσινες τις γλάστρες και ζαρντινιέρες σας, ενώ το μπαλκόνι σας γεμίζει με αρώματα της ελληνικής υπαίθρου.

Ξύλινες γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια

Δύο μεγάλες γλάστρες ξύλινες με φυτά

Τα πολύχρωμα λουλούδια σε μεγάλες ξύλινες γλάστρες εξωτερικού χώρου και ζαρντινιέρες είναι το πιο όμορφο διακοσμητικό στοιχείο εξωτερικού χώρου, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Γεμίστε τις γλάστρες σας με ανθοφόρα φυτά που ευδοκιμούν στο ελληνικό κλίμα και είναι ανθεκτικά στον καύσωνα και την υγρασία, όπως:

  • Το γεράνι και το πελαργόνι, που είναι από τα πιο όμορφα και ανθεκτικά φυτά και ανθοφορούν από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.
  • Η πετούνια, ένα καλλωπιστικό φυτό με πλούσια ανθοφορία που χρειάζεται άφθονο φως για να ευδοκιμήσει. Είναι η κατάλληλη προσθήκη στα σημεία που τα χτυπά ο ήλιος αρκετές ώρες την ημέρα.
  • Η βουκαμβίλια, με τον νησιώτικο αέρα της. Αποτελεί ιδανική προσθήκη σε κάθε βεράντα, μπαλκόνι και αυλή. Είναι δημοφιλής, κυρίως, για την ανθεκτικότητά της, τα χαρακτηριστικά φούξια άνθη της και την ικανότητά της να αναρριχάται γρήγορα. Tip: Επιλέξτε μία μεγάλη ξύλινη γλάστρα αν πάρετε κανονική βουκαμβίλια που φτάνει τα δέκα μέτρα ύψος, διότι θα αναπτυχθεί πολύ το ριζικό της σύστημα. Υπάρχει και η νάνα βουκαμβίλια, που είναι μικρότερη και φτάνει τα τρία μέτρα.
  • Τα χρυσάνθεμα, ένα φυτό με εντυπωσιακά άνθη, που χρειάζεται ήλιο και προστασία από την παγωνιά. Για να τα τοποθετήσετε σε ξύλινες γλάστρες στη βεράντα σας, επιλέξτε χαμηλές σε ύψος ποικιλίες.
  • Η γαρδένια με τα υπέροχα αρωματικά λευκά άνθη και τα γυαλιστερά της φύλλα. Είναι ένα φυτό για πιο έμπειρους στην κηπουρική, καθώς χρειάζεται φροντίδα για να σας ανταμείψει με πλούσια ανθοφορία.

Προτού προχωρήσετε σε μετεμφύτευση ενός φυτού σε μία ξύλινη γλάστρα ή ζαρντινιέρα, βεβαιωθείτε πως έχει το κατάλληλο μέγεθος για τις ρίζες του, για να μη χρειαστεί να προχωρήσετε σύντομα σε μία ακόμη μετεμφύτευση, που μπορεί να ταλαιπωρήσει το φυτό σας.

Μεγάλες γλάστρες με δέντρα και θάμνους

Η φυσικότητα του υλικού στις ξύλινες ζαρντινιέρες και γλάστρες δένει αρμονικά με δέντρα και θάμνους, τα οποία μεταμορφώνουν τον χώρο και τον γεμίζουν, ενώ προσφέρουν ιδιωτικότητα με το ύψος τους. Επιλέξτε βαθιές γλάστρες για τις ρίζες τους και φυτά όπως:

  • Την Αγγελική, έναν θάμνο με γυαλιστερά φύλλα που ευδοκιμεί στο μεσογειακό ελληνικό κλίμα και ανθοφορεί την περίοδο του Μαΐου και του Ιουνίου. Όταν φυτεύεται σε γλάστρα είναι καλό να τοποθετείται σε ημισκιερή θέση. Επιπλέον, παρουσιάζει ιδιαίτερη αντοχή σε έντομα και ασθένειες φυτών.
  • Την πολύφορη λεμονιά, ένα δέντρο που γεμίζει με άρωμα και χρώμα το μπαλκόνι σας και σας χαρίζει καρπούς όλον τον χρόνο.
  • Τη σεφλέρα, έναν αειθαλή θάμνο με όμορφο γυαλιστερό και πυκνό φύλλωμα. Αν και θεωρείται φυτό εσωτερικού χώρου, ευδοκιμεί και έξω σε ήπιο κλίμα. Είναι πολύ ανθεκτική στην ξηρασία και τον καύσωνα και έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε πότισμα (1 φορά την εβδομάδα σε κανονικές συνθήκες και μέχρι δύο σε υψηλές θερμοκρασίες).

Τα δέντρα και οι θάμνοι αναδεικνύονται ιδιαίτερα σε ξύλινες γλάστρες και αποτελούν ιδανική επιλογή και για καταστήματα. Ο συνδυασμός αρωματικών βοτάνων, πολύχρωμων λουλουδιών, θάμνων και δέντρων στη βεράντα σας θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα φέρει την αίσθηση της υπαίθρου στην πόλη.

Δείτε περισσότερες ιδέες για διακόσμηση βεράντας στο άρθρο μας.

Πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες ξύλινες ζαρντινιέρες

Ζαρντινιέρα με μοβ λουλούδια

Για να επιλέξετε τις κατάλληλες ξύλινες ζαρντινιέρες και γλάστρες για τον εξωτερικό σας χώρο, πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιους παράγοντες, όπως:

  • την ποιότητα του υλικού κατασκευής
  • τον σχεδιασμό και το στιλ
  • την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητά τους
  • τις ανάγκες συντήρησης του ξύλου
  • το βάθος και το πλάτος της ζαρντινιέρας (ανάλογα με το ριζικό σύστημα του φυτού)
  • την καλή αποστράγγιση
  • την προστατευτική μεμβράνη για το χώμα

Στη SHOWOOD θα βρείτε ξύλινες ζαρντινιέρες που καλύπτουν όλα τα παραπάνω και, επιπλέον, βάσεις ξύλινης γλάστρας και καφασωτά για αναρριχώμενα φυτά, αλλά και πάγκους ζαρντινιέρας που μετατρέπουν τις γλάστρες σας σε παγκάκια!

Ακολουθώντας τη SHOWOOD στα social media, FacebookInstagramPinterest και Linkedin, βρίσκετε επιπλέον πληροφορίες και υλικό σχετικά με τα προϊόντα μας, καθώς και ιδέες για το σπίτι αλλά και επαγγελματικές λύσεις. Στο κανάλι που διαθέτουμε στο YouTube θα βρείτε πρακτικές εφαρμογές, οδηγίες για προϊόντα ξυλείας και case studies της εταιρείας μας.

Βρισκόμαστε στη Λ. Καραμανλή 186, Αχαρνές, σε ένα σύγχρονο showroom, στο οποίο θα χαρούμε να μας επισκεφθείτε, ώστε να συζητήσουμε τις ανάγκες και να δείτε από κοντά την ποιότητα των προϊόντων μας. Διαφορετικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένας εκπρόσωπός μας θα χαρεί να σας βοηθήσει να βρείτε όλα εκείνα που ονειρεύεστε για τον εξωτερικό σας χώρο, όποιος κι αν είναι αυτός.