Διακόσμηση καφετέριας σε urban jungle mood | SHOWOOD

Η διακόσμηση καφετέριας είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων καφεστίασης κάθε αρχή της νέας καλοκαιρινής σεζόν. Από τη μια η ανανέωση στο στυλ του χώρου θα δώσει μια νέα πνοή στην αισθητική του καταστήματος και φυσικά από την άλλη θα τραβήξει εκ νέου το ενδιαφέρον των θαμώνων.

Μια επιτυχημένη συνταγή για καφετέριες εντός του αστικού ιστού είναι η αισθητική urban jungle, που συνδυάζει το φυσικό πράσινο αλλά και το αστικό στοιχείο σε ένα μοναδικό πάντρεμα, το οποίο προσφέρει εξωτική δροσιά και μοντέρνες πινελιές αστικής διάθεσης στον χώρο.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να μετατρέψετε την καφετέριά σας σε ένα urban jungle καλοκαιρινό καταφύγιο, όπου οι πελάτες σας θα μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους και να δροσιστούν τις μέρες εκείνες που ο ήλιος δεν διστάζει να φλερτάρει έντονα μαζί μας.

Διακόσμηση καφετέριας σε urban jungle στυλ με 7 βήματα

Το urban jungle στυλ χαρακτηρίζεται από το έντονο πράσινο στο φύλλωμα εξωτικών φυτών, τη διακόσμηση με bamboo και το φυσικό χρώμα του ξύλου. Πάμε να δούμε πώς θα ενορχηστρώσετε την τέλεια urban jungle αισθητική και ποια ακόμα βήματα είναι σημαντικά, για να αποτελέσει το κατάστημά σας ένα τροπικό όνειρο θερινής νυκτός.

Αξιοποιήστε μια ξύλινη πέργκολα

Διακόσμηση καφετέριας urban jungle

Αν έχετε δημιουργήσει έναν ημιυπαίθριο χώρο κάτω από μια πέργκολα, είναι καιρός να τον αξιοποιήσετε ακόμη περισσότερο. Κρεμάστε φωτιστικά από φυσικά υλικά σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό με φυτά και φυλλώματα. Έτσι θα δώσετε μια αίσθηση αστικής ζούγκλας στον χώρο αυτό και μάλιστα θα σκιάσετε φυσικά τα τραπέζια κάτω από την πέργκολα, προσφέροντας ακόμη περισσότερη δροσιά.

Διαβάστε ακόμη: Σύνθετη ξυλεία για πέργκολες & σκεπές: Ναι ή όχι;

Επιπλέον, η διακόσμηση αυτή δίνει σίγουρα έμπνευση για πιο νυχτερινές καταστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να σερβίρετε κοκτέιλ και ποτά για αρκετές ώρες αφού δύσει ο ήλιος. Έτσι το κατάστημά σας αλλάζει πρόσωπο και μπορεί να αποτελέσει στέκι για περισσότερες ώρες.

Δείτε ξύλινες πέργκολες

Εγκαταστήστε πανιά σκίασης & μακραμέ κουρτίνες

Διακόσμηση καφετέριας και πανιά σκίασης

Τα πανιά σκίασης και οι χειροποίητες κουρτίνες από φυσικό σχοινί εξυπηρετούν διπλά μια καφετέρια urban jungle αισθητικής. Από τη μία καλύπτουν οριζόντια και πλευρικά ένα κιόσκι ή μια πέργκολα, ώστε να διακόπτουν την ένταση των ακτίνων του ήλιου. Από την άλλη δημιουργούν χρωματικό ενδιαφέρον στον χώρο και γίνονται μέρος της διακόσμησης για την καφετέρια.

Τα πανιά σκίασης κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, ώστε να εξυπηρετούν εξατομικευμένα κάθε ανάγκη σκίασης του χώρου σας. Η SHOWOOD φροντίζει να δημιουργεί τις ιδανικές λύσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες σε χώρους καφεστίασης και διασκέδασης, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας όμορφης αισθητικής χωρίς εκπτώσεις στη λειτουργικότητα της κατασκευής και την αντοχή των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Δημιουργήστε κάθετους κήπους

Κάθετος κήπος σε καφετέρια

Οι κάθετοι κήποι είναι εξαιρετική λύση να δώσετε περισσότερο πράσινο, χωρίς να θυσιάσετε λειτουργικό χώρο. Ακόμα και με έναν κάθετο κήπο που αποτελείται από συνθετικές φυλλωσιές μπορείτε να αποτυπώσετε όλο τον χαρακτήρα μιας urban jungle αισθητικής, χωρίς να χρειάζεται να φροντίζετε τα φυτά ή να τα αντικαταστείτε όταν μαραίνονται ή ασθενούν.

Φέρτε τους ήχους της ζούγκλας

Ένας urban jungle χώρος δεν διαμορφώνεται μόνο μέσα από όσα βλέπουμε αλλά και από όσα νιώθουμε και ακούμε γύρω μας. Μια έξυπνη κίνηση, για να πλαισιώσετε αυτό το υπέροχο aesthetic concept, είναι να χρησιμοποιήσετε ως background sound αυθεντικούς ήχους της ζούγκλας και κελάηδισμα τροπικών πουλιών. Αυτό από μόνο του μεταφέρει τον επισκέπτη σε μια άλλη πραγματικότητα.

Για την ώρα του ποτού μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα μουσικής που συνδυάζει αυτούς τους ήχους μέσα σε tribal και ethnic ακούσματα.

Προτιμήστε το φυσικό ξύλο για τη διακόσμηση καφετέριας

Διακόσμηση καφετέριας με φυσικό ξύλο

Σίγουρα όταν προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα concept αισθητικής που έχει αναφορές στη φύση, καλό είναι να επιλέξουμε κάποια φυσικά υλικά όπως είναι για παράδειγμα το ξύλο. Η διαχρονικότητα του ξύλου και η ηρεμία που φέρνει σε έναν χώρο είναι από μόνα τους λόγοι για να το επιλέξετε.

Χρησιμοποιήστε το ξύλο για πάγκους εξυπηρέτησης, ράφια, έπιπλα, διακόσμηση ακόμη και καταλόγους ποτού και φαγητού. Δώστε την ευκαιρία στους επισκέπτες να συνδεθούν με τη φύση μέσω ενός ξύλινου καταλόγου που θα αγγίξουν, για να διαβάσουν τις επιλογές ροφημάτων και ποτών που προσφέρει το κατάστημά σας.

Λύσεις με ξύλο

Γεμίστε την αυλή με πράσινο

Διακόσμηση καφετέριας με φυτά

Εφόσον ο στόχος είναι να δημιουργήσετε μια δροσερή όαση στο κέντρο της πόλης, σίγουρα θα χρειαστείτε φυτά σε γλάστρες, που θα δώσουν και μια έννοια ιδιωτικότητας, αν για παράδειγμα το κατάστημα βρίσκεται πάνω σε κάποιο κεντρικό δρόμο.

Διαβάστε ακόμη: Γλάστρες Εξωτερικού Χώρου: Επιλογές για καταστήματα

Επιλέξτε σανσιβέρια, φοίνικα τσίκας, μονστέρα και στερλίτσια, για να φτιάξετε ένα άκρως εξοτικό περιβάλλον που θα κάνει τον κόσμο να μη θέλει να φύγει από αυτόν τον τροπικό παράδεισο. Φυσικά, μη διστάσετε να τοποθετήσετε ατμοσφαιρικό φωτισμό. Κρεμάσετε μικρά φωτάκια που θα δημιουργήσουν όμορφους παιχνιδισμούς με τις φυλλωσιές των φυτών σας.

Γλάστρες και καφασωτά

Τοποθετήστε διακριτικούς ανεμιστήρες

Για φυσική αίσθηση τροπικού δάσους και δροσιά τις καλοκαιρινές μέρες, η τοποθέτηση ανεμιστήρων σε αίθριους και ημιυπαίθριους χώρους είναι η καλύτερη σκέψη.

Αφενός οι ανεμιστήρες προσφέρουν δροσιά στους θαμώνες του καταστήματος. Αφετέρου όμως, συμμετέχουν και στο διακοσμητικό concept που έχετε στήσει, καθώς ο αέρας από τον ανεμιστήρα κινεί τις φυλλωσιές των φυτών και συμπληρώνει μαγευτικά την εμπειρία της αστικής ζούγκλας στο κατάστημά σας.


Στη SHOWOOD θα βρείτε λύσεις και προϊόντα για να αναβαθμίσετε τους χώρους της καφετέριάς σας! Διαθέτουμε μία εκπληκτική συλλογή κορυφαίων προϊόντων από εμποτισμένη σκανδιναβική ξυλεία, προϊόντα κήπου, καλαμωτές, συνθετικές φυλλωσιές, γλάστρες και είδη παραλίας.

Βρείτε μας στις σελίδες μας σε FacebookInstagramPinterestYoutube και Linkedin για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από το ξύλο και τα προϊόντα μας!