Περίφραξη Κήπου: Οδηγός αγοράς φράχτη κατοικίας

Μια περίφραξη κήπου έχει ως βασικό στόχο να προσφέρει ασφάλεια και οριοθέτηση του χώρου σας και συγκεκριμένα του κήπου ή της αυλής σας. Όμως, αυτός δεν είναι ο μόνος σκοπός που τοποθετείται ένας φράχτης σε μια κατοικία. Πέρα από την προστασία του χώρου και την ασφάλεια των ενοίκων που ζουν στο σπίτι, μας ενδιαφέρει και η αισθητική που διαμορφώνει ένας φράχτης κήπου.

Η περίφραξη κήπου μπορεί να υλοποιηθεί με πολλές διαφορετικές επιλογές και υλικά για την κατοικία σας (ξύλο ή συνθετικά υλικά). Είτε είστε λάτρης της φυσικής αισθητικής και προτιμάτε να διατηρήσετε αυτή τη λογική στον κήπο σας, είτε θέλετε μια πιο μοντέρνα πρόταση για την περίφραξή σας, εμείς σας προτείνουμε μερικές τοπ επιλογές αισθητικής εξωτερικού χώρου για το φράχτη σας.

Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν:

  • Περίφραξη κήπου με ξύλινα πάνελ
  • Περίφραξη κήπου με καφασωτά
  • Ξύλινοι φράχτες κήπου
  • Περιφράξεις WPC
  • Φράχτης με καλαμωτή ή bamboo
  • Bonus: Διακόσμηση περίφραξης κήπου με συνθετική φυλλωσιά

Περίφραξη κήπου με ξύλινα πάνελ

Ξύλινο πάνελ σε περίφραξη κήπου

Τα ξύλινα πάνελ περίφραξης είναι μια επιλογή για απόλυτη ιδιωτικότητα στον κήπο σας. Φτιάχνονται από εμποτισμένη σκανδιναβική πεύκη, για να διατηρούν την ποιότητά τους σε συνθήκες εξωτερικού χώρου και προσδίδουν ασφάλεια, ιδιωτικότητα και υψηλή αισθητική.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο περιμετρικά στον κήπο σας, δημιουργώντας μια ξύλινη περίφραξη, είτε και εσωτερικά για να κατασκευάσετε μικρές αίθριες γωνιές χαλάρωσης.


Τα ξύλινα πάνελ υπάρχουν σε μορφή αψίδας ή απλά οριζόντια πάνελ, αλλά και με σχηματισμό περσίδων ή κλειστού τύπου. Έτσι, έχετε επιλογές που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σας για οριοθέτηση χώρου και συμφωνούν απόλυτα με το γούστο σας.

Περίφραξη κήπου με καφασωτά

Καφασωτά ως περίφραξη κήπου

Τα καφασωτά, πέρα από την περίφραξη κήπου ή αυλής, έχουν πολλές χρήσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Αρχικά τα καφασωτά μπορεί να είναι ξύλινα ή συνθετικά. Αποτελούνται από ένα συμπαγές πλαίσιο εξωτερικά και ένα διάτρητο πλέγμα ξύλου εσωτερικά, που σχηματίζει ρόμβους ή τετράγωνα. Σε περίπτωση που θέλετε να τα τοποθετήσετε αυτόνομα θα χρειαστείτε και τις βάσεις εδάφους, για να τα στηρίξετε στο σημείο της εγκατάστασης. Διαφορετικά τοποθετούνται στις υπάρχουσες μόνιμες δομές της περίφραξής σας.


Μια περίφραξη με καφασωτά έχει το πλεονέκτημα ότι σας δίνει ναι μεν ιδιωτικότητα, αλλά επιτρέπει περισσότερο φως στον κήπο, χωρίς να απομονώνει εντελώς την κατοικία από τη γειτονιά. Επίσης, τα καφασωτά μπορούν να φιλοξενήσουν αναρριχώμενα φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά εξωτερικού χώρου, δίνοντας έναν άλλο αέρα αισθητικής στον κήπο σας.

Οι ξύλινες περιφράξεις μπορούν να βαφτούν σε οποιαδήποτε απόχρωση. Ακόμη κι αν επιλέξετε ένα διάφανο βερνίκι, αυτό θα βοηθήσει ώστε η φρεσκαδα και η αντοχή του ξύλου να διατηρηθούν για περισσότερο!

Ξύλινοι φράχτες κήπου

Ξύλινος φράχτης κήπου

Οι ξύλινοι φράχτες είναι ίσως ο πιο παραδοσιακός τρόπος να οριοθετήσετε έναν κήπο. Αν η κατοικία σας θυμίζει περισσότερο ένα παραδοσιακό cottage ή ένα εξοχικό σε κάποιο γραφικό χωριό, ή αν απλά αγαπάτε το ρομαντισμό και τη ρουστίκ εκδοχή της ζωής, οι ξύλινοι φράχτες κήπου είναι σίγουρα για σας.

Οι φράχτες από ξύλο της SHOWOOD φτιάχνονται από εμποτισμένη ξυλεία για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Τοποθετώντας έναν ξύλινο φράχτη στον κήπο σας κάνετε μια κλασική, αθάνατη και ταιριαστή επιλογή για τον κήπο σας, που θα χαρούν και οι επόμενες γενιές σίγουρα.

CTA button

Περιφράξεις WPC

WPC περίφραξη κήπου

Μια περίφραξη WPC βρίσκεται στον αντίποδα όλων όσων αναφέραμε μέχρι στιγμής. Είναι μια επιλογή μοντέρνας αισθητικής και ταιριάζει απόλυτα σε αρχιτεκτονική τοπίου ενός σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος. Οι WPC περιφράξεις χρησιμοποιούνται σε κήπους, λειτουργούν ως περίφραξη οικοπέδου αλλά και ως περιφράξεις σε οικοδομές.

Quote formation: Το υλικό WPC έχει σύνθεση 60% ξύλο και 40% ρητίνες, που το καθιστά ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό το οποίο θα σας χαρίσει ιδιωτικότητα και καλαισθησία για πολλά χρόνια στο μέλλον.


Η SHOWOOD κατασκευάζει WPC περιφράξεις στα μέτρα σας, σύμφωνα με τις διαστάσεις που απαιτεί ο χώρος σας. Συνδυάστε τις περιφράξεις WPC με WPC πατώματα και διαμορφώστε το χώρο σας με υλικά που τοποθετούνται γρήγορα και δεν απαιτούν συνεχή συντήρηση και φροντίδα.

Φράχτης κήπου με καλαμωτή ή bamboo

Φράχτης κήπου καλαμωτή

Αν ψάχνετε μια πιο μποέμ λύση που θα σας προσφέρει ιδιωτικότητα και θα οριοθετήσει με χάρη την περίφραξή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμωτές ή φράχτες από bamboo. Οι καλαμωτές τοποθετούνται πολύ εύκολα, είναι ελαφριές και συνήθως αντέχουν γύρω στα 3-4 χρόνια, ακόμα κι αν δεν αφαιρεθούν το χειμώνα.


Είναι μια όμορφη λύση για φράχτες, βεράντες και τοιχάκια και μπορεί να ανανεώσει την αισθητική ακόμα και των πιο μουντών χώρων. Εκτός από κατοικίες, οι καλαμωτές και οι φράχτες από bamboo μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστήματα, βιτρίνες, χώρους εστίασης και σε οποιονδήποτε χώρο θα θέλατε να δώσετε μια αίσθηση ιδιωτικότητας και μια διάθεση καλοκαιρινής χαλάρωσης.

Οι καλαμωτές και οι φράχτες bamboo συνδυάζονται μοναδικά με ξύλινες γλάστρες ή κρεμαστές γλάστρες, δίνοντας ακόμα περισσότερα γήινα χρώματα και φυσικές νότες στο χώρο σας.

CTA button

Bonus: Διακόσμηση περίφραξης κήπου με συνθετική φυλλωσιά

Συνθετική φυλλωσιά σε φράχτη

Αν έχετε ήδη επιλέξει τα υλικά για περίφραξη που θα χρησιμοποιήσετε, μια όμορφη ιδέα για να ντύσετε όλη ή κάποια σημεία της περίφραξής σας είναι η συνθετική φυλλωσιά. Οι συνθετικές φυλλωσιές έχουν τη δύναμη να ζωντανέψουν το χώρο σας, χωρίς να έχουν την ανάγκη για συνεχή φροντίδα και συντήρηση, όπως γίνεται με τα αληθινά φυτά.

Τώρα μπορείτε να χαρείτε την ομορφιά του πρασίνου όλο το χρόνο στον κήπο σας, μέσα από τις λύσεις της SHOWOOD. Νιώστε ασφάλεια και ιδιωτικότητα, χωρίς να στερηθείτε την ομορφιά και τη φύση στον κήπο σας. Επιλέξτε φυσικά υλικά, τα οποία έχουν αναβαθμιστεί μέσω του εμποτισμού ρητίνης για να μείνουν αναλλοίωτα στο χρόνο!

CTA button

Η SHOWOOD δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, εµπορία και εξαγωγή προϊόντων ξυλείας και σας βοηθά να διαμορφώσετε όμορφους εξωτερικούς χώρους με υλικά που αντέχουν περισσότερο. Βάλτε τη σκανδιναβική πεύκη στη ζωή σας και δημιουργήστε χώρους που θα χαίρονται τα παιδιά και τα εγγόνια σας!


Βρείτε μας στις σελίδες μας σε Facebook, Instagram, Pinterest και LinkedIn για να μαθαίνετε περισσότερα για τις λύσεις ξυλείας και τα προϊόντα μας. Παρακολουθήστε μας στο YouTube μέσα από το κανάλι μας. Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις μας στο showroom μας στην ​​Λ. Καραμανλή, Αχαρνές. Ας βρούμε μαζί μια λύση περίφραξης και διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων που καλύπτει 100% τις δικές σας ανάγκες!