Γλάστρες Εξωτερικού Χώρου: Επιλογές για καταστήματα

Αν είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου, ξενοδοχείου, καταστήματος, συγκροτήματος γραφείων ή οποιασδήποτε άλλης εμπορικής επιχείρησης, οι κατάλληλες γλάστρες εξωτερικού χώρου με τα ανάλογα φυτά θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε καλαίσθητα τον εξωτερικό σας χώρο, ώστε να υποδεχτείτε τους πελάτες σας σε ένα φιλόξενο περιβάλλον που θα τους προδιαθέτει ευνοϊκά.

Πράγματι, έρευνες δείχνουν ότι η ύπαρξη φυτών σε ένα χώρο βελτιώνει τη διάθεση, ενισχύει τη συγκέντρωση, προκαλεί θετικά συναισθήματα, μειώνει το άγχος και προκαλεί αισθήματα χαλάρωσης και ασφάλειας. Επιπλέον, ένας εξωτερικός χώρος με καλαίσθητες φυλλωσιές και λουλούδια θα κάνει την επιχείρησή σας πιο φωτογενή, προκαλώντας περισσότερα like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κριτικές με πέντε αστέρια στις πλατφόρμες αξιολογήσεων. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα επιζητά κάθε επιχείρηση, που θέλει να ενισχύσει τη διαδικτυακή της παρουσία.

Η επιλογή του σωστού συνδυασμού από φυτά και γλάστρες εξωτερικού χώρου είναι πολύ σημαντική υπόθεση, τόσο από αισθητικής πλευράς, όσο και για την υγεία και τη μακροζωία των ίδιων των φυτών. Επιλέξτε γλάστρες που να ταιριάζουν με τη γενικότερη διακόσμηση και αισθητική του καταστήματος σας, βοηθώντας παράλληλα τα φυτά να αναπτυχθούν κατάλληλα στο περιβάλλον όπου θα τοποθετηθούν.


Δείτε παρακάτω ορισμένες προτάσεις για γλάστρες και φυτά εξωτερικού χώρου για γλάστρα, που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη λύση για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του καταστήματός σας.

Ξύλινες γλάστρες εξωτερικού χώρου

Ξύλινες γλάστρες εξωτερικού χώρου

Το ξύλο είναι ένα παραδοσιακό υλικό για γλάστρες, με φυσική ομορφιά που μπορεί να ενταχθεί σε οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης. Οι ξύλινες γλάστρες μπορούν να αντέξουν μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας, να διαμορφωθούν σε πολλά σχήματα και μεγέθη και να βαφτούν με διάφορα χρώματα και φινιρίσματα.

Η αντοχή και η πολυμορφικότητά τους τις καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλες για εμπορική χρήση. Προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση της ξύλινης επιφάνειας και να διατηρηθεί η γλάστρα σας στο χρόνο, το ξύλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή γλαστρών πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία και να επενδυθεί κατάλληλα στο στάδιο της επεξεργασίας του.

CTA button

Οι γλάστρες της SHOWOOD διαθέτουν εσωτερική μεμβράνη για απευθείας φύτευση και το ξύλο τους είναι επεξεργασμένο υπό πίεση με το συντηρητικό νέας γενιάς TANALITH, που παρέχει τουλάχιστον 10 χρόνια προστασίας από τη φθορά και την προσβολή από έντομα.

Κρεμαστές γλάστρες εξωτερικού χώρου

Πέργκολα με κρεμαστές γλάστρες

Οι κρεμαστές γλάστρες θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά στο χώρο σας, σε συνδυασμό με επιδαπέδια δοχεία φύτευσης ή τοποθετημένες ανεξάρτητα. Ενδείκνυνται για κρεμοκλαδή φυτά και είναι κατάλληλες για τοποθέτηση σε τοίχο, πέργκολα, κιόσκι ή φράχτη. Διατίθενται σε πληθώρα μεγεθών και έχουν το κατάλληλο βάθος για φυτά ακόμα με μεγαλύτερες ριζικές δομές.

 Ζαρντινιέρες

Γλάστρα εξωτερικού χώρου - ζαρτινιέρα

Οι ξύλινες γλάστρες συνδυάζονται με τα καφασωτά γλάστρας της SHOWOOD, ώστε να μετατραπούν σε καλαίσθητες ζαρντινιέρες, ιδανικές για την υποστήριξη αναρριχώμενων φυτών.

Τα ξύλινα καφασωτά έχουν ύψος 120 εκ. και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οριοθέτηση του χώρου σας με καλλωπιστικά φυτά, όπως οι βουκαμβίλιες, το γιασεμί, ο κισσός, κ.ά. Οι ζαρντινιέρες μπορούν επίσης να καλύψουν κάποιο αδιάφορο διακοσμητικά τοίχο ή να προφυλάξουν από τα αδιάκριτα μάτια χώρους εργασίας με φυσικά ανοίγματα (παράθυρα, τζαμαρίες, κτλ). Τοποθετούνται πολύ εύκολα, με απλό βίδωμα πάνω στη γλάστρα.

Ξύλινες γλάστρες κατά παραγγελία

Γλάστρα εξωτερικού χώρου λευκή

Όποιες και αν είναι οι διαστάσεις του εξωτερικού χώρου της επιχείρησής σας, θα βρείτε τις κατάλληλες ξύλινες γλάστρες που θα σας επιτρέψουν να τον αναδείξετε με τον καλύτερο τρόπο.


Αν δεν υπάρχει ακριβώς αυτό που θέλετε στον κατάλογο με γλάστρες εξωτερικού χώρου της SHOWOOD, κάντε μια ειδική παραγγελία σε ξύλινες γλάστρες, ακριβώς στις διαστάσεις που επιθυμείτε και βαμμένες σε οποιαδήποτε απόχρωση. Κατασκευάζονται από εμποτισμένη δοκό πεύκης, τετράγωνης διατομής και πάχους 7×7 εκ. 4,5×9,5 εκ. ή 3,5×7 εκ.

Κάντε μια ειδική παραγγελία σε ξύλινες γλάστρες

Φυτά για γλάστρες εξωτερικού χώρου

Με τις κατάλληλες γλάστρες, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του εξωτερικού χώρου σας, ώστε να αντανακλά την γενικότερη αισθητική της επιχείρησής σας και να είναι ελκυστικός προς τους πελάτες και τους εργαζόμενους, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Ποια φυτά όμως να προτιμήσετε;

Σε γενικές γραμμές, τα φυτά που θα τοποθετηθούν σε επαγγελματικούς χώρους πρέπει να είναι ανθεκτικά, να μην απαιτούν τακτικό πότισμα και συντήρηση και να διατηρούν το φύλλωμα ή τα άνθη τους το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Δείτε στη συνέχεια κάποιες προτάσεις που συνδυάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αγγελική

Φυτό Αγγελική δίπλα σε κτίσμα

Είναι πολύ δημοφιλής καλλωπιστικός θάμνος με άριστη προσαρμογή στις μεσογειακές συνθήκες της χώρας μας. Η αγγελική είναι επίσης γνωστή ως πιττόσπορο ή αυστραλιανή δάφνη αν και κατάγεται από την Ιαπωνία. Αν και αναπτύσσεται αργά, μπορεί να φτάσει μέχρι τα τέσσερα μέτρα ύψος και να πάρει τη μορφή μικρού δέντρου. Ανθίζει μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου με μικρά λευκά λουλούδια, που έχουν ένα διακριτικό άρωμα πορτοκαλιού.

Χόστα

Φυτό Χόστα σε έντονο πράσινο

Η χόστα (λατινική ονομασία Hosta decorata) είναι μια πολυετής πόα που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 70 εκατοστά. Χαρακτηρίζεται από τα όμορφα, μεγάλα και ελαφρώς κυματιστά φύλλα της, που έχουν πράσινο χρώμα και λευκό, κρεμ ή κίτρινο περίγραμμα. Τα άνθη της εμφανίζονται το καλοκαίρι και έχουν κόκκινο ή λιλά χρώμα. Μερικές ποικιλίες ευδοκιμούν σε σκιερά μέρη, ενώ άλλες έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο ηλιακό φως.

Λαντάνα

Φυτό Λαντάνα με κίτρινα άνθη

Μια σίγουρη και ασφαλής επιλογή για τοποθεσίες με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες είναι η λαντάνα, ένας εξαιρετικά ανθεκτικός θάμνος που μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστη φροντίδα. Από Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο βγάζει χαρακτηριστικά μικρά άνθη με πορτοκαλί, λευκό, κίτρινο και ροζέ χρώμα.

Πικροδάφνη

Πικροδάφνη με ροζ άνθη

Ένα χαρακτηριστικό φυτό της μεσογειακής χλωρίδας, η πικροδάφνη ή ροδοδάφνη χρησιμοποιείται εκτεταμένα τόσο στην κηποτεχνία, σε παρτέρια ή φράχτες, όσο και σε μεγάλες γλάστρες εξωτερικού χώρου. Αναπτύσσεται γρήγορα, φτάνει σε ύψος τα τέσσερα μέτρα και έχει πλούσια και παρατεταμένη ανθοφορία με λουλούδια σε αποχρώσεις του κόκκινου, ροζ, μωβ, βιολετί, σομόν και λευκού.

Η πρόταση της SHOWOOD για καταστήματα

Μια δοκιμασμένη και δημοφιλής λύση που προτείνει η SHOWOOD για καταστήματα που θέλουν να διαμορφώσουν τον εξωτερικό τους χώρο εύκολα και οικονομικά, είναι η παραλληλόγραμμη ξύλινη γλάστρα, που είναι ιδανική για καλλιέργεια καλλωπιστικών θάμνων, μικρών δέντρων ή βοτάνων.

Πρόταση αγοράς γλάστρας για εξβτερικούς χώρους

Κυκλοφορεί σε τρεις διαστάσεις 28(Υ) x 30 x 70εκ. 33(Y) x 40 x 90εκ. και 37(Y) x 50 x 110εκ. και μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε χώρο, μικρό ή μεγάλο. Οι γλάστρες SHOWOOD έχουν υποστεί επεξεργασία οικολογικού εμποτισμού υπό πίεση και μπορείτε να τις βάψετε στο χρώμα που θέλετε. Η ειδική εσωτερική μεμβράνη για τη συγκράτηση του χώματος αφήνει τις ρίζες των φυτών να αναπνέουν, διευκολύνοντας την υγιή ανάπτυξή τους.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις γλάστρες εξωτερικού χώρου και τις τιμές τους;

CTA button

Διαφορετικά, επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπο της SHOWOOD, για να μάθετε περισσότερα για τις γλάστρες εξωτερικού χώρου και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση του καταστήματός σας.

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram, Pinterest και LinkedIn για να βλέπετε περισσότερες ιδέες διαμόρφωσης για εξωτερικούς χώρους. Παρακολουθήστε μας στο YouTube μέσα από το κανάλι μας ή επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις, παραγγελίες και προτάσεις ξύλινων κατασκευών.