Κατασκευή κήπου σε ταράτσα | SHOWOOD

Η κατασκευή κήπου σε ταράτσα αποτελεί μια υπέροχη επιλογή που δίνει ζωή στην ταράτσα, προσθέτοντας μια τόσο πολύτιμη ανάσα πρασίνου στο αστικό τοπίο. Ένας  πράσινος κήπος μπορεί να μεταμορφώσει την ταράτσα σε έναν ειδυλλιακό χώρο, ιδανικό για χαλάρωση μετά από μια έντονη μέρα

Επιπλέον, ο κήπος στην ταράτσα βελτιώνει το μικροκλίμα του χώρου, προσφέρει μοναδική αισθητική και δημιουργεί μια θετική επίδραση στην ψυχολογία. Είτε επιλέξετε ξύλινες γλάστρες με λουλούδια και βότανα, είτε μεγαλύτερα δέντρα, η δημιουργία ενός κήπου στην ταράτσα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει τον αστικό τρόπο ζωής με την ομορφιά της φύσης.

5 ιδέες έμπνευσης για κατασκευή κήπου σε ταράτσα

Η δημιουργία ενός κήπου στην ταράτσα μπορεί να μετατρέψει μια κατά τ’ άλλα αναξιοποίητη επιφάνεια σε μια ευχάριστη και πράσινη όαση. Ένα rooftop είναι η ευκαιρία να δημιουργήσετε έναν χώρο χαλάρωσης στο κτήριό σας, έναν χώρο κοινωνικής αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων ή ακόμη και έναν βιολογικό λαχανόκηπο. Ας δούμε παρακάτω πέντε διαφορετικές ιδέες για την κατασκευή ενός κήπου στην ταράτσα.

1. Ταράτσα με συνθετικό ή φυσικό χλοοτάπητα

Χλοοτάπητας στην ταράτσα

Η χρήση χλοοτάπητα επιτρέπει τη δημιουργία ενός φυσικού, πράσινου κήπου. Όταν ο χλοοτάπητας είναι συνθετικός έχει το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί  συντήρηση, όπως το παραδοσιακό γκαζόν. Επιλέξτε υψηλής ποιότητας συνθετική επένδυση χλοοτάπητα, για να απολαμβάνετε απαλότητα στο πάτημα και την αίσθηση φυσικού πρασίνου.

Expert tip: Για τη δημιουργία ενός κάθετου κήπου, τοποθετήστε συνθετική φυλλωσιά ως μέρος της διακόσμησης σε εξωτερικό τοίχο στην ταράτσα σας.

2. Ταράτσα με ξύλινο δάπεδο υψηλής αντοχής

Ταράτσα με ξύλινο δάπεδο υψηλής αντοχής

Το ξύλινο δάπεδο προσδίδει φινέτσα στην ταράτσα, ενώ η υψηλής αντοχής επεξεργασία του το καθιστά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Μπορείτε να το συνδυάσετε με διάφορα φυτά και λουλούδια για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και εντυπωσιακό περιβάλλον, το οποίο σίγουρα διατηρείται καλύτερα από τον χλοοτάπητα και δεν απαιτεί συντήρηση.

3. Roof garden με σκίαστρο ή πέργκολα

Roof garden με σκίαστρο ή πέργκολα

Το σκίαστρο ή η πέργκολα προσφέρουν σκιά και προστασία από τον ήλιο, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε τη θέα από το roof garden με απόλυτη άνεση ακόμη και τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Επιπλέον, μια πέργκολα μπορεί να γίνει το σημείο αναφοράς του rooftop, προσδιδοντας του μια ιδιαίτερη ταυτότητα.

4. Λαχανόκηπος στην ταράτσα

Λαχανόκηπος στην ταράτσα

Για όσους ενδιαφέρονται να φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο για μια πιο αγνή και υγιεινή διατροφή, η ταράτσα είναι η ιδανική λύση. Μπορείτε να καλλιεργήσετε φρέσκα λαχανικά και βότανα στα δικά σας παρτέρια. Μια καλή ιδέα είναι να ενσωματώσετε και ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος, ειδικά τις μέρες που θα λείψετε σε διακοπές.

Roll bar για παρτέρια κήπου

5. Ταράτσα με πράσινες νησίδες

Εάν δε θέλετε να καλύψετε ολόκληρη την ταράτσα με φυτά, μπορείτε να δημιουργήσετε πράσινες νησίδες. Αυτό δίνει μια μοντέρνα και αισθητικά ευχάριστη πινελιά, ενώ παράλληλα σας επιτρέπει να συντηρείτε εύκολα τον χώρο.

Οι πράσινες νησίδες στην ταράτσα είναι ένας όμορφος τρόπος να φτιάξετε γωνιές ιδιαίτερης αισθητικής, χρησιμοποιώντας ξύλινα πάνελ περίφραξης και παίζοντας με τα διάφορα χρώματα και σχήματα των φυτών. Επίσης, είναι μια έξυπνη επιλογή αρχιτεκτονικής τοπίου για ξενοδοχεία και καταστήματα με rooftops, που θέλουν να δημιουργήσουν μια λογική ξεχωριστών χώρων με ενδιαφέρουσα αισθητική για το κατάστημά τους.

Ταράτσα με πράσινες νησίδες

Αυτές οι 5 ιδέες για την κατασκευή κήπου στην ταράτσα μπορούν να σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε έναν πραγματικά εξαιρετικό και λειτουργικό χώρο. Ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε το στυλ που σας ταιριάζει και να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία στην ταράτσα σας!

Γιατί να δημιουργήσετε έναν κήπο στην ταράτσα σας

Η δημιουργία ενός κήπου στην ταράτσα σας μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική ιδέα, προσφέροντας πληθώρα ευκαιριών για ευχάριστες και παραγωγικές στιγμές. Ας δούμε μερικούς λόγους που αξίζει να εξετάσετε την ιδέα της δημιουργίας ενός κήπου στην ταράτσα σας:

  • Εταιρικά κτήρια: Μια ταράτσα με κήπο παρέχει στους εργαζόμενους ένα ευχάριστο διάλειμμα. Μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν, επιστρέφοντας στα καθήκοντά τους με ανανεωμένη σκέψη και διάθεση.
  • Ηχομόνωση: Ο κήπος στην ταράτσα προσφέρει ηχομόνωση, εμποδίζοντας τον θόρυβο να διαδοθεί στο εσωτερικό του κτηρίου. Σίγουρα όμως θα πρέπει να φροντίσετε για τη στεγανοποίηση της ταράτσας πρώτα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά πριν τη δημιουργία του κήπου σας.
  • Απόλαυση του καφέ: Έχοντας έναν πράσινο κήπο στην ταράτσα, μπορείτε να απολαμβάνετε τον καφέ σας σε ένα ευχάριστο και φυσικό περιβάλλον. Αν η αποσυμφόρηση του μυαλού είναι προτεραιότητα για εσάς, τότε μια ταράτσα με κήπο είναι καλή ιδέα!
  • Πράσινο και ζωή: Ο κήπος προσδίδει φρεσκάδα και φυσικό πράσινο χρώμα στην οροφή του σπιτιού σας, αναβαθμίζοντας την αισθητική του χώρου.
  • Δική σας παραγωγή: Καλλιεργώντας τα δικά σας φρούτα και λαχανικά στον κήπο της ταράτσας σας, γνωρίζετε τι τρώτε και δείχνετε στα παιδιά ή τα εγγόνια σας πώς φυτεύουμε και φροντίζουμε τα φυτά μας.
  • Προσέλκυση πελατών: Για τα καταστήματα καφεστίασης, μια πράσινη ταράτσα μπορεί να προσελκύσει πελάτες που αναζητούν όμορφα μέρη για να απολαύσουν τον καφέ τους, να δροσιστούν ή να χαλαρώσουν.
  • Επιδότηση: Αν ενδιαφέρεστε για οικονομικά κίνητρα, οι πράσινες στέγες εμπίπτουν στην κατηγορία θερμομόνωση δώματος και επιδοτούνται από πολλά κρατικά προγράμματα που αφορούν τις μονώσεις.

Ένας κήπος στην ταράτσα σας προσφέρει πλούσιες εμπειρίες, χαλάρωση, και πράσινο περιβάλλον στον χώρο σας. Αξιοποιήστε τα πολλά οφέλη που προσφέρει, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής και προσθέτοντας μια διαφορετική διάσταση στον χώρο σας!

Σκέφτεστε να δημιουργήσετε έναν όμορφο κήπο στην ταράτσα σας; Εξοπλίστε τον με ξύλινα έπιπλα SHOWOOD!

Κήπος σε ταράτσα με τη SHOWOOD

Η SHOWOOD είναι η απόλυτη επιλογή αν είστε λάτρης της φυσικής ομορφιάς και της υψηλής ποιότητας στην ανακαίνιση και διακόσμηση των εξωτερικών σας χώρων.

Με περηφάνια προσφέρουμε κορυφαίας ξυλείας δάπεδα και πέργκολες που προσδίδουν κοσμοπολίτικο αέρα οπουδήποτε κι αν τοποθετηθούν. Με μοντέρνα σχέδια σε έπιπλα εξωτερικού χώρου που συνδυάζουν λειτουργικότητα και αισθητική, η SHOWOOD προσφέρει μια εντυπωσιακή γκάμα επιλογών. Εκπληρώνουμε τα όνειρά σας για διακόσμηση εσωτερικών χώρων με αμεσότητα και επαγγελματισμό, δημιουργώντας λειτουργικούς και αισθητικά άρτιους χώρους στο σπίτι, την επιχείρηση, το γραφείο ή το rooftop σας.

Ανακαλύψτε τον κόσμο της ποιότητας και της εκλεπτυσμένης αισθητικής με την SHOWOOD!