Διακόσμηση εξωτερικού τοίχου: 4 προτάσεις | SHOWOOD

Η διακόσμηση εξωτερικού τοίχου είναι μια τέχνη που συνδυάζει αισθητική, λειτουργικότητα και αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα, υλικά και διακοσμητικά στοιχεία, μπορείτε να μεταμορφώσετε τον εξωτερικό τοίχο της κατοικίας σας, της εταιρείας ή του καταστήματός σας σε ένα πραγματικό έργο τέχνης, που αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας στυλ και την αισθητική του χώρου.

Ας δούμε 4 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε.

4 ιδέες για διακόσμηση εξωτερικού τοίχου

Ξεκινήστε από την επιλογή του κυρίαρχου χρώματος που θα θέλατε να έχει ο τοίχος σας, λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτήρα της περιοχής και του ακινήτου. Φροντίστε να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των διακοσμητικών στοιχείων και της αρχιτεκτονικής του κτηρίου, προσαρμόζοντας όλο το στυλ και τα χρώματα στην κύρια γραμμή σχεδίασης.

Προτιμήστε ανθεκτικά υλικά, που συνδυάζουν αντοχή στον χρόνο και φυσική ομορφιά. Επίσης, μην ξεχνάτε τη χρήση αναρριχητικών φυτών πάνω σε ειδικές δομές (π.χ. καφασωτά), που προσφέρουν πράσινο και ζωντάνια στον χώρο. Παίξτε με τα φώτα και τις σκιές για να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά του τοίχου και να προσθέσετε βάθος στη σύνθεση.

Πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, όπως η τρισδιάστατη διακόσμηση, για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και πρωτότυπο αποτέλεσμα. Όποια και αν είναι η τελική επιλογή σας, θυμηθείτε τον σεβασμό στο περιβάλλον, επιλέγοντας βιώσιμα υλικά και τεχνικές που συμβαδίζουν με την αρμονία του οικοσυστήματος και του περιβάλλοντα χώρου.

Το ξύλο είναι ένα απόλυτα φυσικό και βιοσυμβατό υλικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα για τη διακόσμηση ενός εξωτερικού τοίχου. Αρκεί να βεβαιωθείτε, όμως, ότι είναι προϊόν βιώσιμης υλοτομίας και έχει συλλεχθεί από πρώτη ύλη, που ακολουθεί τους δασικούς κανονισμούς – ακριβώς όπως συμβαίνει με τα προϊόντα ξυλείας της SHOWOOD.

Διακόσμηση εξωτερικού τοίχου με ξύλο ή WPC

Επένδυση εξωτερικού τοίχου με ξύλο

Το ξύλο είναι ένα διαχρονικό υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαμορφώσετε τον εξωτερικό τοίχο πρόσοψης ενός κτιρίου, μιας πυλωτής αλλά, γιατί όχι, και ένα μέρος της δομής μιας πολυκατοικίας. Η επένδυση τοίχου με ξύλο κάνει μια πολυκατοικία να μοιάζει πιο φινετσάτη και ιδιαίτερη και μπορεί μάλιστα να δώσει έναν νέο αέρα σε ολόκληρη τη γειτονιά ενός κτίσματος.

Μια άλλη περίπτωση, λίγο πιο απλή, για τη διαμόρφωση ενός εξωτερικού τοίχου είναι και το ξύλινο καφασωτό ή το πάνελ περίφραξης. Με ένα ή περισσότερα καφασωτά μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανανεωμένη αισθητική στον χώρο σας, εκτείνοντας τον σχεδιασμό αν θέλετε και πέρα από τον εξωτερικό σας τοίχο.

Δείτε όλα τα νέα προϊοντα μας

Διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με plant wall

Διακόσμηση τοίχου με plant wall

Μια δημιουργική ιδέα για την επένδυση εξωτερικών τοίχων είναι το plant wall. Αν η συντήρηση ενός κάθετου κήπου φαντάζει δύσκολη, υπάρχουν πάντα λύσεις για να φτιάξετε έναν ολοπράσινο τοίχο χωρίς την καθημερινή του φροντίδα. Επιλέξτε μια premium συνθετική φυλλωσιά με μικρά άνθη, για να δημιουργήσετε πρόσθετο ενδιαφέρον και να δώσετε exotic αίσθηση στον χώρο σας.

Υπαίθριες τοιχογραφίες

Υπαίθρια τοιχογραφία με φυτά

Ένας ακόμη τρόπος να αναδιαμορφώσετε έναν εξωτερικό τοίχο είναι και οι υπαίθριες τοιχογραφίες. Ειδικά σε νεανικά καταστήματα καφεστίασης, μια τοιχογραφία μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Βέβαια, είναι μια προσωρινή λύση, καθώς ένας εξωτερικός τοίχος είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες και πιθανότατα το χρώμα της τοιχογραφίας δε θα αντέξει περισσότερο από μια σεζόν.

Επένδυση τοίχου εξωτερικού χώρου με custom ξύλινη κατασκευή

Διακόσμηση τοίχου με ξύλινη κατασκευή

Μια προσαρμοσμένη λύση με ξύλο σε εξωτερικό τοίχο δίνει σίγουρα εκλεπτυσμένη αισθητική και μια premium ταμπεραμέντο. Αν για εσάς είναι σημαντικό να χτίσετε μια προδιάθεση στους καλεσμένους σας και να δείξετε ότι ο χώρος στον οποίο εισέρχονται διέπεται από γούστο, ευημερία και αφθονία, επιλέξτε μια custom ξύλινη κατασκευή από εμποτισμένη σκανδιναβική ξυλεία κορυφαίας διαλογής.

Εμποτισμός ξύλου

Διακόσμηση εξωτερικού τοίχου με ξύλινα ράφια και καλάθια

Κοπέλα κουβαλά  διακοσμητικό  καλάθι με λαχανικά

Η διακόσμηση εξωτερικού τοίχου με ξύλινα ράφια και καλάθια είναι μια πρωτότυπη και πρακτική λύση, για να αναβαθμίσετε έναν αδιάφορο εξωτερικό τοίχο. Τα ξύλινα ράφια μπορούν να υποστηρίξουν τις γλάστρες σας με φυτά, διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα ή κηπουρικά εργαλεία. Επιλέξτε ανθεκτικά ξύλα, για να αντέξουν τις καιρικές συνθήκες.

Τα ξύλινα καλάθια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση πολύχρωμων λουλουδιών, λαχανικών ή ακόμα και φρούτων. Πειραματιστείτε με διαφορετικά σχήματα, χρώματα και μεγέθη, για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή και λειτουργική σύνθεση στον εξωτερικό τοίχο σας με εφευρετικότητα

Εποχιακή διακόσμηση τοίχου

Η εποχιακή διακόσμηση τοίχου αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανανεώσετε την πρόσοψη του σπιτιού σας και να την προσαρμόσετε στην κάθε εποχή. Για τον χειμώνα και τα Χριστούγεννα, μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο χριστουγεννιάτικα στοιχεία ή να τοποθετήσετε στολίδια πάνω σε ένα ξύλινο παγκάκι ακριβώς μπροστά από τον τοίχο. Για το φθινόπωρο, επιλέξτε φύλλα και ξύλινα κλαδιά όμορφα ακουμπησμένα ή κολοκύθες την περίοδο του Halloween.

Εποχιακή διακόσμηση εξωτερικού τοίχου

Την άνοιξη, προτιμήστε τη διακόσμηση με λουλούδια, ξύλινες γλάστρες με φυτά και στεφάνια από λουλούδια, που συμβολίζουν την αναγέννηση και τη ζωντάνια της εποχής. Τέλος, για το καλοκαίρι, επιλέξτε ζωηρά χρώματα, χειροποίητες κατασκευές που απεικονίζουν καραβάκια και πραγματικά κοχύλια που θα μεταφέρουν τον καλοκαιρινό αέρα στον χώρο σας.

Με την εποχιακή διακόσμηση, μπορείτε να έχετε διαφορετικό mood, ανάλογα με την κάθε εποχή του χρόνου.

Η SHOWOOD εξειδικεύεται στην εισαγωγή, επεξεργασία και διάθεση προϊόντων ξυλείας. Είμαστε ο ιδανικός σας σύμμαχος στη διαμόρφωση όμορφων και ανθεκτικών εξωτερικών χώρων. Δημιουργήστε εξωτερικούς χώρους που όλη η οικογένεια θα λατρέψει. Με την εμπειρία μας στο ξύλο ως υλικό διαμόρφωσης, καλύπτουμε τις ανάγκες σας και σας προσφέρουμε υλικά που θα κρατήσουν μια ζωή!

Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε την SHOWOOD στα social media, FacebookInstagramPinterest και Linkedin, όπου θα βρείτε πληροφορίες για τις λύσεις ξυλείας και τα προϊόντα της εταιρείας μας. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε το κανάλι της SHOWOOD στο YouTube για να δείτε προϊόντα και ιδέες σε πραγματικές εφαρμογές. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ή να επισκεφθείτε το showroom της στην Λ. Καραμανλή, Αχαρνές, όπου οι ειδικοί της SHOWOOD θα σας βοηθήσουν να βρείτε όλα όσα έχετε ονειρευτεί για τον κήπο, το αίθριο και το μπαλκόνι σας.