Δάπεδα & περίφραξη κήπου: 7 Λόγοι για να επιλέξετε WPC Decking, Part 2

Το WPC, όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο μέρος του άρθρου, πρόκειται για ένα ημιτεχνητό υλικό που κατασκευάζεται από τον μοναδικό συνδυασμό πολυμερών στοιχείων και του ξύλου. Η ποιότητά του και η αντοχή του σε κάθε διάβρωση που απειλεί το φυσικό ξύλο, το έχουν μετατρέψει σε μία από τις πιο ιδανικές επιλογές για την περίφραξη κήπου και τα δάπεδα εξωτερικών χώρων.

Γιατί να στραφείτε στα WPC προϊόντα για τα δάπεδα και την περίφραξη κήπου – 6+1 Λόγοι

Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός των πολυμερών στοιχείων με το ξύλο, το οποίο είναι πάντα πρωταγωνιστής σε αυτήν την ένωση, δίνει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα από τα πιο εμπορεύσιμα και ωφέλιμα υλικά εξωτερικών χώρων. Τα βασικά οφέλη που προσφέρει ως πρωταρχικό υλικό στις τάβλες δαπέδου ή στην περίφραξη κήπου, είναι: 

  1. Αντοχή
  2. Δύναμη
  3. Συντήρηση
  4. Φυσικό λουκ
  5. Κόστος
  6. Εγκατάσταση
  7. Περιβάλλον

1. Αντοχή – Κανένας εχθρός, κανένα πρόβλημα!

Όλα τα WPC προϊόντα έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, ειδικά συγκριτικά με τη φυσική ξυλεία. Έχουν αντοχή στη ζέστη, το κρύο και την υγρασία. Από τη στιγμή που προορίζονται για εξωτερική χρήση, όπως στην περίφραξη κήπου, είναι εξαιρετικά σημαντικό προβάδισμα να παραμένουν ανεπηρέαστα σε κάθε εναλλαγή του καιρού: βροχή, χιόνι, παγωνιά, ήλιος. Τα χρώματά του επίσης παραμένουν αναλλοίωτα, ενώ οι WPC τάβλες είναι επίσης ανθεκτικές στο αλατισμένο ή χλωριωμένο νερό. Αντιστέκονται στο ξεθώριασμα, στους λεκέδες και στα ξυσίματα, και η SHOWOOD προσφέρει 10ετή εγγύηση ενάντια στα σπασίματα, το σάπισμα, τις ρωγμές και τις φθορές.

2. Δύναμη – Ισχυρά πάνελ, ισχυρή εγγύηση

Η διαφορά στην παραδοσιακή ξυλεία και στη σύνθετη ξυλεία, δεν έγκειται μόνο στην επεξεργασία τους. Η βασική δύναμη είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας για την περίφραξη κήπων ή για τα δάπεδα υπαίθριων χώρων. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι κάθε εγκατάσταση θα παραμείνει στη θέση της για πολύ καιρό, θα αντέξει στους ανέμους και σε πολλές άλλες δυνάμεις που θα ασκηθούν.

3. Συντήρηση – Όσο πιο χαμηλή, τόσο πιο ψηλή η ποιότητα

Με WPC τάβλες δεν σας απασχολήσουν ποτέ οι λειάνσεις, οι χρώσεις και οι βαφές. Το παραδοσιακό καθάρισμα με ζεστό σαπούνι και νερό είναι το μόνο που χρειάζεται για να διατηρηθούν για δεκαετίες. Τα δάπεδα και οι φράχτες, σε αντίθεση με τους ξύλινους, δεν απαιτούν γυάλισμα με κερί ή επίστρωση με λάδι. Διατηρούν το χρώμα τους και δεν αλλάζουν σχήμα με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, δεν χρειάζονται επιπρόσθετα περάσματα βαφής, συμπλήρωση κενών, γιατί δεν χάνουν θραύσματα όπως κάνει το φυσικό ξύλο με τον καιρό. Γι’ αυτό και αποτελούν την ιδανική επιλογή για λύσεις μεγάλης διάρκειας.

4. Φυσικό λουκ – Φυσική απόλαυση

Τα WPC πάνελ που χρησιμοποιούνται στην περίφραξη κήπων, δεν χρειάζονται μόνο την ελάχιστη συντήρηση, αλλά έρχονται σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με το φυσικό περιβάλλον. Στην SHOWOOD, μπορείτε να διαλέξετε χρώματα κι αποχρώσεις (ΛΙΝΚ), από πέτρινο γκρι και καφέ, μέχρι σκούρο ή ανοιχτό ξύλο. Η ποικιλία της SHOWOOD σας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για ένα φυσικό λουκ, σε περίπτωση που θέλετε η περίφραξη να ταιριάζει με το φυσικό περιβάλλον. 

5. Κόστος – Ιδανικό για κάθε τσέπη

Το οικονομικό συμφέρον που προσφέρουν τα WPC προϊόντα, δεν φαίνεται από την πρώτη στιγμή, αλλά με την πάροδο του χρόνου. Τα προϊόντα αυτά, είτε χρησιμοποιούνται για δάπεδα είτε για περίφραξη κήπου, διατηρούν την ομορφιά τους για πολλά χρόνια, με σχεδόν μηδαμινό κόστος συντήρησης. Που σημαίνει ότι τα έξοδα αυτά της συντήρησης, αλλά και ο χρόνος που απαιτεί, μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλες επενδύσεις της επιχείρησης ή του σπιτιού σας. Επίσης, εκτός από τη συντήρηση, ή πιο σωστά, την έλλειψη αυτής, η διάρκεια ζωής τους είναι δραματικά μεγαλύτερη. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως επιβαρύνει πολύ λιγότερο στα συνολικά κόστη για μελλοντικές αντικαταστάσεις ή ανανεώσεις. 

6. Εγκατάσταση – Ευκολία κι αμεσότητα

Τα WPC πάνελ των φραχτών και των δαπέδων, είναι ελαφριά και άρα εύκολα στη χρήση τους και την εγκατάστασή τους. Εμπιστεύοντας τις οδηγίες του κατασκευαστή ή των ειδικών όπως στην SHOWOOD, τα WPC προϊόντα είναι διαχειρίσιμα χωρίς να υπάρχει έξτρα κίνδυνος από τραυματισμούς από ακίδες. 

7. Περιβάλλον – Προστασία και βιωσιμότητα για όλους 

Πολλά WPC προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά ή προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί από διατηρημένα αποθέματα. Όλα τα WPC προϊόντα της SHOWOOD είναι 100% ανακυκλώσιμα, με παραγωγή φιλική προς το περιβάλλον και έχουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις: πιστοποίηση από την REACH ότι τα υλικά παραγωγής δεν περιέχουν καρκινογόνα στοιχεία, από την TUV NORD για τα υλικά μίξης, FSC πιστοποίηση για την ξυλεία που υλοτομείται για την παραγωγή του υλικού, καθώς και πιστοποιητικά παραγωγής εργοστασίου. Αυτό το σύνθετο υλικό προορίζεται για να κρατήσει και συντηρεί τις ιδιότητες του ξύλου, χωρίς όμως να έχει τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. 

SHOWOOD: Κανένας συμβιβασμός στην ποιότητα για το δάπεδο ή την περίφραξη κήπου

Η περίφραξη WPC της SHOWOOD είναι μια νέα μοντέρνα εκδοχή φράχτη με μακράς διάρκειας αποτελέσματα. Μια εξαιρετική επιλογή για μια σύγχρονη περίφραξη κήπου, με τη δυνατότητα επιλογής πολλών διαφορετικών χρωμάτων. Είναι εύκολα προσαρμόσιμη για το σπίτι, αλλά και κατάλληλη για επιχειρήσεις με εφαρμογές στην περίφραξη πισίνας, την εξωτερική περίφραξη ή την επένδυση. 

Τα WPC συνθετικά δάπεδα εξωτερικών χώρων της SHOWOOD, αποτελούνται από 60% ξύλο και 40% ρητίνες. Τοποθετούνται ως πάτωμα deck στην πισίνα, τη βεράντα, τον κήπο, τους διαδρόμους, ακόμα και σε μαρίνες. Έρχονται επίσης με την αξιοπιστία των προϊόντων της SHOWOOD και με 10ετή εγγύηση.

WPC decking τάβλες για δάπεδα και περίφραξη κήπου- SHOWOOD

Τα WPC προϊόντα της SHOWOOD δελεάζουν και τους πιο απαιτητικούς. Γιατί; 

  • Γιατί έχουν 10ετή εγγύηση.
  • Γιατί έχουν υψηλή αντοχή και ακαμψία.
  • Είναι αντιολισθητικά.
  • Έχουν αντοχή στην τριβή, την ανάφλεξη, την υγρασία και την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Είναι θερμομονωτικά (από -40°C έως 70°C).
  • Δεν περιέχουν τοξικές και επικίνδυνες ουσίες.
  • Δεν μολύνουν τον αέρα και το περιβάλλον. 
  • Είναι 100% ανακυκλώσιμα. 
  • Διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων.
  • Δεν απαιτούν συντήρηση και βάψιμο.
  • Μπορούν να επεξεργαστούν όπως το ξύλο (κόψιμο, κάρφωμα, βίδωμα).
  • Είναι πολύ εύκολα στην τοποθέτηση.
  • Φέρουν Test report αντοχής του υλικού
  • Έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά: πιστοποίηση από την REACH, την TUV NORD για τα υλικά μίξης, FSC πιστοποίηση, καθώς και πιστοποιητικά παραγωγής εργοστασίου.

Αν θέλετε λοιπόν η περίφραξη κήπου και το δάπεδο εξωτερικού χώρου να γίνουν σωστά, αν θέλετε να κάνετε μια επένδυση που να συμφέρει την επιχείρησή σας, αν στοχεύετε σε αποτελέσματα που θα κρατήσουν για καιρό και αν σας απασχολεί το περιβάλλον όσο εμάς, τότε τη λύση θα τη βρείτε στην SHOWOOD

Επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπό μας και βρείτε τα κατάλληλα WPC προϊόντα και τάβλες για κάθε σας ανάγκη.