Δάπεδα & περίφραξη κήπου: 7 Λόγοι για να επιλέξετε WPC Decking, Part 1

Το WPC και συγκεκριμένα τα WPC decking boards, είναι μια πολύ ξεχωριστή ενότητα των βασικών υλικών για έπιπλα και κατασκευές που προορίζονται για τους εξωτερικούς χώρους. Η σημαντικότητά τους, δεν έγκειται μόνο στα βασικά του χαρακτηριστικά, αλλά και στους λόγους που είναι μία από τις πιο βιώσιμες επιλογές για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στους εξωτερικούς τους χώρους. 

Η περίφραξη κήπου και το δάπεδό του, είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που του δίνουν σχήμα και ουσιαστικά το αρχικό “προσωπικό” στυλ. Είναι οι βάσεις στις οποίες θα στηριχτεί η όποια αισθητική θέλει να ακολουθήσει κάθε επαγγελματίας για την επιχείρησή του, ειδικά αν αυτή απαιτεί έξτρα προσπάθεια για την εξωτερική εμφάνιση, όπως για παράδειγμα οι ξενοδοχειακές μονάδες. Οι φράχτες και το δάπεδο λοιπόν, διαμορφώνουν τον εξωτερικό χώρο, προσδίδουν στην αισθητική και κατ’ επέκταση στην γοητεία. 

Διαλέγοντας το κατάλληλο υλικό για περίφραξη κήπου και δάπεδα εξωτερικού χώρου – Το πρώτο βήμα

Κανένας χώρος εντός ή εκτός οικήματος δεν λειτουργεί χωρίς πλαίσιο με συνάφεια. Γι’ αυτό αν θέλετε να βρείτε τα κατάλληλα υλικά για περίφραξη και δάπεδο για την επιχείρησή σας ή το σπίτι σας, πρέπει να λάβετε υπόψη: την αισθητική που ταιριάζει σε εσάς ή το προφίλ της επιχείρησης, τη συντήρηση που θα απαιτούν τα υλικά που θα επιλέξετε και φυσικά, το κόστος.

Στον πρώτο κανόνα της έλξης, ειδικά για σπίτια ή ξενοδοχεία, είναι το σχέδιο και η εμφάνιση. Όλο και περισσότεροι ειδικοί του σχεδιασμού και της διακόσμησης κλίνουν στο ότι η περίφραξη κήπου και το δάπεδο εξωτερικών χώρων δίνουν νόημα στο πλαίσιο και είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη διαμόρφωση. Γι’ αυτό και η προσφορά σε ποικιλία σχεδίων και υλικών αυξάνεται κατακόρυφα σε αυτόν τον τομέα. 

Τι είναι το περίφημο WPC decking και γιατί είναι πάντα η πρώτη λύση για την περίφραξη κήπου και τα δάπεδα από τους επαγγελματίες; – Η SHOWOOD απαντά

Τι είναι το WPC decking;

WPC είναι συντομογραφία για Wood Polymer Composite (συνθετικό ξύλου και πολυμερούς/ρητίνης) και είναι επίσης γνωστό και ως “Σύνθετο Ξύλο”. Σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει το ακατέργαστο φυσικό ξύλο και να βοηθήσει στη διατήρηση των δασών χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμο ή ανακυκλωμένο ξύλο. Δεν σαπίζει και δεν αποτελεί τροφή για τερμίτες ή άλλου είδους ζωυφίων, γι’ αυτό κι έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

Είναι το μοντέρνο, οικολογικό ξύλινο υλικό/προϊόν με ευρεία χρήση στην περίφραξη κήπων και δαπέδων εξωτερικών χώρων. Τα WPC υλικά της SHOWOOD αποτελούνται από 60% ξύλο και 40% ρητίνη (30%HDPE – 10% πρόσθετα), φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, είναι 100% ανακυκλώσιμα και διατηρούν τις καλύτερες ιδιότητες του ξύλου.

WPC decking: Ούτε ξύλο ούτε πλαστικό. Αλλά με τις καλύτερες ιδιότητες και των δύο. Και χωρίς τα προβλήματά τους.

Τι καθορίζει την ποιότητα;

Η ποιότητα και η ανθεκτικότητα των WPC decking boards και WPC προϊόντων καθορίζεται από την αναλογία των ουσιών που χρησιμοποιούνται, τα χαρακτηριστικά των υλικών, το είδος του ξύλου, ενώ οι προδιαγραφές τους είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων έρευνας και ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, η καλή ποιότητα της WPC ξυλείας εξαρτάται από:

  • Το είδος πολυμερούς στοιχείου που χρησιμοποιείται (συνήθως PP, PE και PVC).
  • Τον τύπο και την υφή των ρινισμάτων του ξύλου.
  • Τη σωστή επεξεργασία των τεμαχίων του ξύλου και τους μεγέθους τους ώστε να είναι συμβατό με το πολυμερές.
  • Την κατάλληλη σύνθεση κι αναλογία των δύο βασικών συνθετικών μαζί με τα προσθετικά.
  • Τη σωστή διαδικασία και τον ποιοτικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Ποιες είναι οι χρήσεις του WPC;

Τα WPC προϊόντα χρησιμοποιούνται ευρέως στα δάπεδα των εξωτερικών χώρων, στην περίφραξη των κήπων, στα κιγκλιδώματα, στις πισίνες, στην επένδυση και πλαισίωση χώρων, στα πάρκα, στα κουφώματα παραθύρων και πορτών, ακόμα και στα έπιπλα εσωτερικού χώρου.

Γιατί όμως συμφέρει τόσο πολύ την επιχείρησή σας αν στραφείτε στα WPC προϊόντα για τα δάπεδα και την περίφραξη κήπου; Η SHOWOOD μαζεύει τους πιο σημαντικούς λόγους, που θα τους βρείτε στο επόμενο μέρος του άρθρου!

Μέχρι τότε, μπορείτε να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για τις αποθήκες κήπου, πώς να διαλέξετε τις κατάλληλες ξαπλώστρες για το σπίτι ή την επιχείρησή σας, ή να βρείτε πολλά ακόμα θέματα για τον εξωτερικό σας χώρο, από εδώ. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, οι ειδικοί μας είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία, συμβουλή ή πρόταση!