Ξυλεία για πάτωμα εξωτερικού χώρου: Να το τολμήσω;

Τι να προσέξετε στην ξυλεία για πάτωμα και τι να επιλέξετε για τα δάπεδα του εξωτερικού σας χώρου.

Η επιλογή του κατάλληλου δαπέδου εξωτερικού χώρου είναι μια δύσκολη διαδικασία. Με τόσες επιλογές διαθέσιμες στην αγορά, είναι δύσκολο να ξέρετε τι είναι καλύτερο για τον κήπο σας.

Το ξύλο ως βάση για τα έπιπλα, τις κατασκευές και το δάπεδο εξωτερικού χώρου είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης. Κάθε ιδιοκτώτης όμως θα αναρωτηθεί σχετικά με το αν πρέπει να το επιλέξει ή όχι. Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο θα μάθετε:

  • Γιατί η ξυλεία για πάτωμα εξωτερικού χώρου είναι η σωστή επιλογή
  • Ποια ξυλεία να διαλέξετε

Ξυλεία για πάτωμα: Γιατί να την προτιμήσετε

Τα ξύλινα δάπεδα εξωτερικού χώρου είναι μία από τις πιο αποδοτικές επιλογές, λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων τους. Προσφέρουν ζεστασιά, άνεση και εναρμονίζονται με το περιβάλλον όσο κανένα άλλο υλικό. Τα πιο σημαντικά τους οφέλη είναι:

Look και αισθητική

Το ξύλο είναι μια δημοφιλής decking επιλογή γιατί έχει μια πολύ φυσική κι ελκυστική εμφάνιση. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια διακόσμησης για να μπορεί να αναδειχθεί, ενώ η γοητεία του παραμένει αναλλοίωτη με το πέρασμα του χρόνου.

Μάλιστα, αν και το εσωτερικό του οικήματος έχει ως βάση το ξύλο, τότε έχοντας επιλέξει την ξυλεία για πάτωμα εξωτερικού χώρου, μεγιστοποιείτε τη σύνδεση μεταξύ του μέσα και του έξω, και προσφέρετε μια αρχιτεκτονική ομοιογένεια που αποπνέει ένα διαχρονικό στυλ.

Ξυλεία για πάτωμα - αισθητική

Αντοχή, δύναμη, σταθερότητα

Το ξύλο εκ φύσεως είναι ένα πολύ ανθεκτικό και σταθερό αρχικό υλικό, που αντέχει στη φθορά και μπορεί να διατηρεί τη δύναμή του. Έχει τη δυνατότητα να αντέχει μεγάλα βάρη και ειδικά αν πρόκειται για επεξεργασμένη ξυλεία, μπορεί να παραμείνει λειτουργικό χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικές συνθήκες.

Χαμηλή συντήρηση

Κάθε υλικό που προορίζεται για εξωτερικό χώρο, απαιτεί και συντήρηση για να μπορεί να διατηρεί την ποιότητα και τη λειτουργικότητά του. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα με την ξυλεία για πάτωμα είναι πως χρειάζεται τη μικρότερη δυνατή συντήρηση/.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να προστατέψετε το χρώμα, την υφή και τη λάμψη του είναι να το καθαρίζετε και να εφαρμόζετε ειδικό λάδι συντήρησης τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Έτσι θα μπορεί να διατηρήσετε την κλασική του όψη, χωρίς να φοβάστε για φθορές.

Βρείτε συμβουλές για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου και τη συντήρησή τους.

Ποικιλία

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι έχετε μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές σε είδη ξυλείας που προορίζονται για δάπεδο εξωτερικού χώρου. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξέρετε εξαρχής τι χρώμα, υφή και φινίρισμα θέλετε να έχει το πάτωμά σας.

Στην SHOWOOD θα βρείτε ιδανικές επιλογές για ξυλεία για πάτωμα, με τάβλες που θα μπορούν να σας φέρουν σε επαφή με τη φύση γύρω σας, προσφέροντας παράλληλα την αίσθηση της πολυτέλειας. Διαλέξτε ανάμεσα σε τάβλες εμποτισμένης ξυλείαςWPC τάβλεςξύλινα πλακάκια και thermo wood ξυλεία για δάπεδα και δώστε στον εξωτερικό σας χώρο την κομψότητα και την καλαισθησία που θέλετε.

Ποια είναι η λύση στην ξυλεία για πάτωμα εξωτερικού χώρου

Τα ξύλινα προϊόντα προσφέρουν την ομορφιά της ομοιομορφίας, ηρεμία και καλαισθησία, ειδικά όταν προέρχονται από καλής ποιότητας ξύλο. Όταν πρόκειται όμως για κάλυψη μεγάλης εδαφικής επιφάνειας, ειδικά εξωτερικής, τότε οι απαιτήσεις πολλαπλασιάζονται.

Η διάβρωση, οι μεταλλάξεις στο ξύλο, η αλλοίωσή του, είναι πάντα προ των πυλών, ειδικά από την στιγμή που βρισκόμαστε σε μια χώρα με έντονες εναλλαγές του καιρού, όπως η έντονη ηλιοφάνεια ή οι συχνές βροχοπτώσεις. Υπάρχει απάντηση σε αυτές τις πολύ δικαιολογημένες ανησυχίες και είναι η εμποτισμένη ξυλεία.

Τι είναι η εμποτισμένη ξυλεία;

Το ξύλο είναι ένα υλικό με αρκετές ιδιαιτερότητες και πολλές απαιτήσεις. Είναι εύφλεκτο, διαβρώνεται ανάλογα με τον καιρό (ήλιος – αέρας – βροχή), διογκώνεται ή συρρικνώνεται ανάλογα με την υγρασία, ενώ σαπίζει και γίνεται τροφή για πολλούς μικροοργανισμούς.

Η διαδικασία που ακολουθείται για να ξεπεραστούν αυτά τα μειονεκτήματα, είναι ο εμποτισμός. Η διαδικασία, δηλαδή, επεξεργασίας του ξύλου με πιστοποιημένα και ελεγμένα συντηρητικά, το οποίο το καθιστούν ακόμα πιο ανθεκτικό σε κάθε απειλή, αναδεικνύοντας παράλληλα όλα του τα οφέλη.

Διαβάστε περισσότερα για την εμποτισμένη ξυλεία και τη διαδικασία εμποτισμού.

Γιατί να προτιμήσετε την εμποτισμένη ξυλεία για πάτωμα

Η εμποτισμένη ξυλεία προστατεύει το ξύλο και μετατρέπεται σε must επιλογή για τα δάπεδα εξωτερικού χώρου γιατί:

  1. Ο χρόνος είναι χρήμα: Η διάρκεια ζωής του ξύλου πολλαπλασιάζεται, καθώς οι ξύλινες κατασκευές με εμποτισμό προσδίδουν 5πλάσιο χρόνο ζωής.
  2. Νο.1 Προστασία: Το ξύλο είναι ένα από τα πιο εύφλεκτα υλικά και ζούμε σε μια χώρα όπου οι πυρκαγιές είναι ένας εξαιρετικά πιθανός κι επικίνδυνος εχθρός. Η προστασία όλων και η πρόληψη είναι προτεραιότητα και με τον εμποτισμό το ξύλο πλέον παύει να είναι τόσο εύφλεκτο.
  3. Το δάπεδο γίνεται μια σταθερή… σταθερά: Το ξύλο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον του, που σημαίνει ότι είτε διογκώνεται είτε συρρικνώνεται ανάλογα με τις συνθήκες. Με την εμποτισμένη ξυλεία για πάτωμα όμως οι διαστάσεις του δαπέδου είναι σταθερές και δεν αλλάζουν ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία. Γίνεται έτσι αυτόματα πολύ πιο σταθερό, στέρεο και καθόλου επικίνδυνο.
  4. Η ποιότητα παραμένει κορυφαία: Σε ένα τόσο αλληλεξαρτώμενο υλικό όπως το ξύλο, η ποιότητά του μπορεί να μειωθεί πολύ εύκολα με την πάροδο του χρόνου. Με τον εμποτισμό, η άριστη ποιότητα του πατώματος παραμένει αναλλοίωτη γιατί δεν επηρεάζεται πλέον άμεσα από το περιβάλλον (βροχή, χιόνι, ήλιος, αέρας).
  5. Δεν θα σας φάει το σαράκι… Σάπισμα και μούχλα τέλος! Το δάπεδο με εμποτισμένη ξυλεία είναι προστατευμένο από μύκητες, βακτήρια, ξυλοφάγα έντομα (τερμίτες, σαράκι κ.α.) και από άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς που βρίσκουν το ξύλο ως το βασικό τους θρεπτικό υλικό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το σάπισμα είναι πλέον παρελθόν και η υγεία παίρνει προτεραιότητα.
  6. Εφαρμογές… μέσα-έξω! Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που η εμποτισμένη ξυλεία για πάτωμα προσφέρει μέγιστη ποιότητα. Χρησιμοποιείται σε σκάλες, στον χώρο γύρω από την πισίνα, σε διαδρόμους κήπων, βεράντες, καθιστικά εξωτερικού χώρου, ακόμα και ως περιμετρικό deck. Είτε είστε στον κήπο, είτε κοντά στην θάλασσα ή την πισίνα, το εμποτισμένο δάπεδο έχει εφαρμογή μέσα ή πάνω στο έδαφος και μπορεί άφοβα να έρχεται σε επαφή με το νερό χωρίς να διαβρώνεται.
  7. DIY: Μπορείτε να βρείτε εμποτισμένες ξύλινες σανίδες και τάβλες, με λεία υφή ή με αυλακώσεις, και να τις προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες, σε κήπο στην πόλη ή κοντά στη θάλασσα, και να φτιάξετε τον χώρο σας έτσι όπως ακριβώς εσείς θέλετε, χωρίς να σας φοβίζει ο καιρός. Έχοντας αφήσει τις ανησυχίες στην άκρη, αφήστε τη δημιουργικότητά σας να καλπάσει και απολαύστε το αποτέλεσμα!
Ξυλεία για πάτωμα - χρήση σε μπαλκόνι

Δείτε τα προϊόντα μας για εμποτισμένη ξυλεία δαπέδου.

Στην SHOWOOD είμαστε σίγουροι για τα προϊόντα που εμπορευόμαστε και όχι μόνο για την ξυλεία των δαπέδων.

Για κάθε προϊόν που εισάγουμε, έχουμε εξασφαλίσει ότι η κατασκευή του δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και ότι προσαρμόζεται στους δασικούς κανονισμούς του Συμβουλίου Διαχείρισης Δασών FSC, καθώς και στην Πανευρωπαϊκή δασική πιστοποίηση PEFC. Αυτό μας συγκαταλέγει στην ομάδα των εταιρειών που δημιουργούν ασπίδα προστασίας για την καταστροφή των δασών.

Αν θέλετε τη μέγιστη προστασία και ποιότητα για τα ξύλινά σας δάπεδα, αν στοχεύετε μόνο για το καλύτερο και το πιο καλαίσθητο για την επιχείρησή σας, είτε ακόμα κι αν θέλετε να τρέξετε σαν ξέγνοιαστα μικρά παιδιά στον κήπο σας, τότε η απάντηση είναι μία: εμποτισμένη ξυλεία για πάτωμα.

Επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπό μας για να βρείτε λύσεις για κάθε εξωτερικό σας χώρο.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε δωρεάν τον κατάλογο των προϊόντων μας για να βρείτε τα ξύλινα προϊόντα που χρειάζεται ο κήπος σας.