Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αποθήκες κήπου

Αν ετοιμάζεστε να στραφείτε στις αποθήκες κήπου για την αυλή ή την επιχείρησή σας, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε τη σωστή επιλογή και να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Αποθήκες κήπου – Μικρές στο μάτι, μεγάλες στην οργάνωση!

Είτε είστε ένθερμος κηπουρός, είτε χρειάζεστε κι άλλο… χώρο για τον εξωτερικό χώρο της επιχείρησής σας, τότε οι αποθήκες κήπου είναι η πιο πρακτική λύση για εσάς. Χαρίζουν πολλά πλεονεκτήματα, έχουν πολλαπλές χρήσεις κι αν κάνετε τη σωστή επιλογή δεν γίνεται να μην βγείτε κερδισμένοι. Για να την κάνετε όμως πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα εξαρχής. Όπως:

 1. Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε
 2. Τι πρέπει να ξέρετε σχετικά με τις άδειες
 3. Σε τι χρησιμεύουν και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν
 4. Ποια είναι η καλύτερη λύση για εσάς

1. Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε;

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά, πρέπει πάντα να έχετε ξεκαθαρίσει και αποφασίσει πάνω σε βασικά θέματα. Έτσι μόνο θα μπορείτε να κάνετε την κατάλληλη για εσάς επιλογή χωρίς περιττούς “πονοκεφάλους” και η συνολική διαδικασία αυτόματα θα γίνεται ευχάριστη και διασκεδαστική. Όσον αφορά τις αποθήκες κήπου, πρέπει πριν κάνετε κάποια αγορά, να αναλογιστείτε τα εξής:

 • Σκοπός: Για ποιον λόγο χρειάζεστε έξτρα χώρο και θέλετε αποθήκες κήπου; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι και αυτή που θα καθορίσει την τελική επιλογή. Για παράδειγμα, αν απλά χρειάζεστε έναν χώρο για αποθήκευση εργαλείων, τότε δεν σας είναι απαραίτητα τα πολλά παράθυρα. Αν όμως το θέλετε για εργαστήρι, τότε σίγουρα τα παράθυρα είναι σημαντικά.
 • Τιμή: Πόσα θέλετε να ξοδέψετε; Θέλετε να επενδύσετε ή πρόκειται για μια προσωρινή λύση σε πρόβλημα αποθήκευσης; Θέλετε να δώσετε έμφαση και στην αισθητική ή δεν σας απασχολεί η εξωτερική εμφάνιση γιατί η αποθήκη δεν φαίνεται; Θέλετε διάρκεια ζωής; Όλα αυτά είναι παράγοντες που θα επηρεάσουν την τιμή.
 • Ασφάλεια: Τις περισσότερες φορές, στις αποθήκες κήπου υπάρχει εξοπλισμός αξίας, οπότε η ασφάλεια είναι πάντα ένα σημαντικό θέμα. Πάλι αυτό αφορά βέβαια τον σκοπό της αποθήκης, αλλά είτε χρειάζεστε μια απλή κλειδαριά, είτε όχι, πρέπει σίγουρα να το αποφασίσετε εκ των προτέρων.
 • Χαρακτηριστικά: Τι μέγεθος θέλετε; Τι στέγαση; Για τις αποθήκες κήπου υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τη στέγη τους. Σε τι βάση θα μπει; Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν εξαρχής, αλλά χωρίς μια σταθερή, επίπεδη κι αξιόπιστη βάση, η διάρκεια ζωής τους μειώνεται κατά πολύ. Θέλετε να δώσετε σημασία στην αισθητική και η αποθήκη να γίνει μέρους του εξωτερικού σας χώρου; Αν ναι, τότε πρέπει να αποφασίσετε πού θα τοποθετηθεί, και σε τι σχέδια και χρώματα να στραφείτε.

2. Τι πρέπει να ξέρετε σχετικά με τις άδειες για τις αποθήκες κήπου;

Όπως και κάθε τι που χρειάζεται νομιμοποίηση στη χώρα μας, τα πράγματα δεν είναι ποτέ 100% ξεκάθαρα. Το αν χρειάζεστε άδεια για την αποθήκη κήπου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πολλές φορές μπορεί να μην απαιτείται, αλλά αυτό εξαρτάται από το μέρος που θα τοποθετηθεί, την ίδια την αποθήκη κήπου και σίγουρα το μέγεθός της. Στην αγορά υπάρχουν έτοιμα κτίσματα που έχουν τις απαραίτητες εγκρίσεις ώστε να μην χρειάζονται άδεια. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να ρωτήσετε τον πωλητή. Μπορείτε επίσης, να απευθυνθείτε σε αδειούχο πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα για πιο έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τη νομοθεσία ή ακόμα και να του δώσετε τις διαστάσεις της αποθήκης που θέλετε, αν έχετε καταλήξει.

3. Σε τι χρησιμεύουν και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν;

Οι αποθήκες κήπου έχουν πολυάριθμες χρήσεις, είτε πρακτικές, είτε δημιουργικές. Από τη στιγμή που πρόκειται για έναν έξτρα χώρο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε στο σπίτι ή στην επιχείρηση, μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Οι πιο συνήθεις είναι οι εξής:

 • Αποθήκευση: Πριν από όλα, οι αποθήκες κήπου πρωτοφτιάχτηκαν για έναν σκοπό: για να αποθηκεύονται όλα αυτά που χρησιμοποιούνται στον κήπο. Εξοπλισμός κήπου, παιχνίδια, αθλητικά είδη, εργαλεία και γενικά ό,τι χρησιμοποιείται εξωτερικά, αλλά που χρειάζονται αποθήκευση εσωτερικά. Μπορεί επίσης να γίνει αποθήκευση φρούτων, λαχανικών, λουλουδιών ή και καυσόξυλων.
 • Εργαστήρι: Το τέλειο μέρος για ακατάστατες και βρώμικες δουλειές που θέλουν χώρο. Είτε πρόκειται για αρχειοθέτηση είτε για διεργασία υλικών όπως ξύλο ή μέταλλο, τι πιο κατάλληλος χώρος οι αποθήκες όπου δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν λερώνετε χαλιά ή την κουζίνα.
 • Γραφείο: Η απομόνωση της αποθήκης κήπου είναι ιδανική για δουλειά γραφείου, ενώ το προστατευμένο και ήσυχο περιβάλλον μπορεί να δώσει μια μοναδική ώθηση στη δουλειά γραφείου. Τώρα που η τηλεργασία είναι και πολύ πιο διαδεδομένη, οι αποθήκες κήπου γίνονται τέλεια λύση για τη δουλειά από το σπίτι.
 • Θερμοκήπιο: Αν διαμορφώσετε την αποθήκη κατάλληλα, μπορείτε να δώσετε στα φυτά σας ένα ιδανικό ξεκίνημα στην αρχή της ζωής τους ή ένα πιο προστατευμένο κι ελεγχόμενο περιβάλλον αν απαιτείται.
 • Playhouse: Αν σιγουρευτείτε για την ασφάλεια του εσωτερικού (καρφιά που εξέχουν, σπασμένα ξύλα), οι αποθήκες κήπου μπορούν να γίνουν φανταστικά σπιτάκια για να παίζουν τα παιδιά, ειδικά αν δημιουργήσουν μόνα τους τον χώρο τους, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Έτσι, αυξάνεται η δημιουργικότητά τους κι εσείς μειώνετε τον θόρυβό τους. Βέβαια, πολύ πιθανόν να χρειάζεται περισσότερη συντήρηση απ’ ό,τι είχατε αρχικά υπολογίσει.
αποθηκη κηπου

4. Γιατί σας συμφέρει να διαλέξετε ξύλινες αποθήκες κήπου SHOWOOD; 7 + 1 Λόγοι

1. Οι ξύλινες αποθήκες κήπου της SHOWOOD, προέρχονται είναι πολύ πιο οικολογικές, καθώς προέρχονται από διεθνείς, αναγνωρισμένες εταιρείες που διαθέτουν πιστοποιητικά ορθής διαχείρισης (FSC, PEFC).

2. Το ξύλο, και ειδικά ως βασικό υλικό των αποθηκών, είναι ένας εξαιρετικός ρυθμιστής της θερμότητας. Πόσο μάλλον συγκριτικά με το πλαστικό ή το μέταλλο που μπορούν να υπερθερμανθούν και να δημιουργήσουν αποπνικτική ατμόσφαιρα εσωτερικά.

3. Οι πλαστικές αποθήκες έχουν μεγάλο κόστος επιδιόρθωσης, ενώ στις ξύλινες, τυχόν φθορές που προκύπτουν από μακροχρόνια χρήση, επιδέχονται επιδιόρθωσης και συντήρησης με μικρό κόστος.

4. Αν η ξύλινη αποθήκη δεν έχει εμποτισμένο ξύλο, τότε πρέπει να συντηρείται κάθε 3-4 έτη. Αν όμως είναι εμποτισμένη και μάλιστα από την SHOWOOD, που είναι μάστερ στον εμποτισμό, τότε απαιτείται ελάχιστη συντήρηση έως καθόλου

5. Μια μικρή ξύλινη αποθήκη ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον του κήπου.

6. Οι ξύλινες αποθήκες κήπου μπορούν να χρωματιστούν σε διάφορες αποχρώσεις για ταιριάζουν με τον υπόλοιπο χώρο και με την αισθητική σας.

7. Στην SHOWOOD οι αποθήκες διατίθενται σε έτοιμες διαστάσεις. Επειδή γίνεται παραγωγή από εργοστάσια που εξειδικεύονται σε τέτοιες κατασκευές, η τιμή τους συμφέρει, ειδικά σε σχέση με μια κατά παραγγελία κατασκευή (custom), ενώ και η ποιότητά τους είναι εγγυημένη. Παρόλα αυτά, στην SHOWOOD διαθέτουμε την κατάλληλη ξυλεία ακόμα και κάποιον που θέλει συγκεκριμένες διαστάσεις.

8. Οι τιμές τους είναι πιο οικονομικές σε σχέση με τα πλαστικά ή τα μεταλλικά υλικά κατασκευής.

Αν λοιπόν θέλετε αποθήκες κήπου, αν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμβουλή, η SHOWOOD είναι δίπλα σας σε κάθε σας βήμα, σε κάθε σας απόφαση. Επικοινωνήστε σήμερα με έναν αντιπρόσωπό μας και βρείτε την πιο ιδανική αποθήκη κήπου.