Ξύλινα σπίτια κήπου: Όλες οι απαντήσεις που χρειάζεστε

Τα ξύλινα σπίτια κήπου είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αναβαθμίσετε κάθε εξωτερικό χώρο.

Είτε διαχειρίζεστε τους κήπους ξενοδοχείων, είτε είστε ιδιοκτήτης κατοικίας με κήπο, γνωρίζετε πως οι ξύλινες κατασκευές προσδίδουν έναν μοναδικό χαρακτήρα. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε. Ευτυχώς για εσάς, η SHOWOOD είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Τα σπίτια κήπου, εκτός από τη λειτουργικότητα και την ευκολία που προσφέρουν, ταυτόχρονα χαρίζουν ένα απολαυστικό οπτικό αποτέλεσμα. Είναι διαθέσιμα σε πολλά μεγέθη, σχέδια και χρώματα, και μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος χρήσεων. Πρόκειται όμως για πιο μεγάλες και άρα, πιο πολύπλοκες ξύλινες κατασκευές.

Γι’ αυτό αφιερώνουμε αυτό το άρθρο στα ξύλινα σπιτάκια κήπου. Εδώ θα βρείτε από πληροφορίες σχετικά με τις άδειες, τη συντήρηση ή τις χρήσεις, μέχρι τα πλεονεκτήματα και χρήσιμες συμβουλές για να διαλέξετε.

Γίνεται να έχουμε ξύλινα σπίτια κήπου χωρίς άδεια; 

Οι άδειες για κάθε μεγάλη ξύλινη κατασκευή εντός οικοδομικού χώρου, είναι πάντα ένα μεγάλο ζήτημα. Τα περισσότερα σπίτια κήπου χρειάζονται οικοδομική άδεια, την οποία μπορείτε να ζητήσετε από την πολεοδομία της περιοχής. Το αν θα χρειαστείτε άδεια, εξαρτάται από τις διαστάσεις της κατασκευής. Αυτό που προτείνουμε πάντα είναι να απευθύνετε αυτό το θέμα απευθείας στον προμηθευτή σας, ή ακόμα και στα ΚΕΠ της περιοχής σας.

Αν σας ενδιαφέρει κάποιο ξύλινο σπιτάκι από τη συλλογή της SHOWOOD, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τους εκπροσώπους μας για το αν χρειάζεται να εκδώσετε οικοδομική άδεια, για να μην έχετε νομικά προβλήματα με αυθαιρεσίες στη συνέχεια.

Είναι ανθεκτικές κατασκευές;

Η ανθεκτικότητα αυτών των κατασκευών εξαρτάται από την ποιότητα του ξύλου. Για παράδειγμα, στην SHOWOOD τα ξύλινα σπίτια κήπου είναι κατασκευασμένα από επιλεγμένη και πιστοποιημένη σκανδιναβική ξυλεία, που διαθέτει μοναδικές ιδιότητες ευελιξίας κι αντοχής. Η μακροζωία και η δομική της αντοχή ενισχύεται μέσα από τον εμποτισμό, που την κάνουν ακόμα πιο ανθεκτική στον χρόνο, τη φθορά και τις εξωτερικές συνθήκες.

Επί προσθέτως, χάρη στα εγκεκριμένα υλικά εμποτισμού και τη φυσική βραδύτητα καύσης του ξύλου, ένα ξύλινο σπιτάκι μπορεί να έχει έναν ικανοποιητικό βαθμό βραδυκαυστότητας, προσφέροντας έτσι και πυροπροστασία. Τέλος, το ξύλο είναι από τη φύση του ένας κακός αγωγός της θερμότητας, προσφέροντας έτσι την καλύτερη δυνατή θερμομόνωση, ειδικά συγκριτικά με άλλες κατασκευές (π.χ. πλαστικό ή μέταλλο).

Τι συντήρηση χρειάζονται τα ξύλινα σπίτια κήπου;

Όπως κάθε ξύλινο έπιπλο εξωτερικού χώρου, χρειάζεται μια στοιχειώδη συντήρηση για να μπορεί να προσφέρει όλα του τα οφέλη για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο γίνεται. Ευτυχώς, η συντήρηση είναι εύκολη και σχετικά μικρή.

Ανάλογα με τη χρήση τους και τις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών που έχουν εκτεθεί, διαμορφώνεται και η συχνότητα της συντήρησής τους. Συνήθως, χρειάζονται ένα ήπιο καθάρισμα και λείανση μία φορά τον χρόνο, κι ένα πέρασμα με το κατάλληλο λάδι ή βερνίκι κάθε δύο ή τρία χρόνια ανάλογα με η φθορά.

Μάθετε για τη συντήρηση ξύλου και βρείτε συμβουλές για να διατηρήσετε για χρόνια τα ξύλινα έπιπλά σας.

Από τι εξαρτάται η τιμή τους;

Τα κόστη των ξύλινων σπιτιών διαμορφώνονται μέσα από πολλούς παράγοντες. Σημαντικό ρόλο στην τιμή παίζει το μέγεθος και οι ανέσεις που προσφέρουν, για παράδειγμα ο αριθμός των παραθύρων, το είδος της πόρτας και το είδος της σκεπής. Θα επηρεάσουν επίσης το είδος και η ποιότητα του ξύλου, και αν είναι εμποτισμένο ή όχι.

Αξίζει να σημειώνουμε ότι συνήθως στην τιμή τους δεν περιλαμβάνεται η συναρμολόγηση, η άδεια και κάποιος εξοπλισμός. Ωστόσο, στα ξύλινα σπίτια της SHOWOOD, στο συνολικό κόστος συμπεριλαμβάνονται το εσωτερικό πάτωμα και τα ασφαλτικά κεραμίδια.

Ποιες είναι οι χρήσεις τους;

Θα εκπλαγείτε από το εύρος των χρήσεων που μπορεί να προσφέρουν τα ξύλινα σπιτάκια κήπου, καθώς εξυπηρετούν πολλές διαφορετικές από τις ανάγκες σας, ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο αλλά και το προσωπικό σας γούστο. Οι πιο συχνές τους χρήσεις είναι ως:

Καθιστικό

Το ξύλινο σπίτι μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας σημείο συνάντησης με φίλους, με την οικογένεια, ακόμη και με τον εαυτό σας, λειτουργώντας ως ένα προσωπικό ησυχαστήριο. Στεγάστε ένα πανέμορφο καθιστικό στο ξύλινο σπίτι στον κήπο ή στην αυλή σας για να απολαμβάνετε στιγμές έξω αλλά ταυτόχρονα… μέσα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, τις βροχές και το κρύο τον χειμώνα.

Ξύλινο σπίτι Ιόλη

Αποθήκη

Μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικοί χώροι για τις εξωτερικές σας ανάγκες αποθήκευσης. Με εμφάνιση που «ξεγελά», θα έχετε μια κομψή ξύλινη αποθήκη στη διάθεσή σας, που θα μπορεί να φιλοξενήσει από εργαλεία κήπου κι εξοπλισμό κηπουρικής, μέχρι παιχνίδια, ακόμη και μικροέπιπλα.

Ξύλινο σπίτι Ηλέκτρα

Ανάλογα με το εύρος του χώρου σας αλλά και τις αποθηκευτικές σας ανάγκες, μπορείτε να επιλέξετε μεγαλύτερα ξύλινα σπίτια, ικανά να στεγάσουν μεγαλύτερο αριθμό και όγκο πραγμάτων.

Μάθετε όλα όσα χρειάζεται για τις αποθήκες κήπου.

Ξενώνας

Τα ξύλινα σπίτια κήπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ξενώνες για σύντομη διαμονή. Με την κατάλληλη διακόσμηση, μπορεί να διαμορφωθούν ως ένας ειδυλλιακός, ιδιωτικός χώρος για φιλοξενία ή για χαλάρωση και ξεκούραση.

Ξύλινο σπίτι Αίγλη

Πέρα από αυτές τις συχνές χρήσεις, αρκετά ξενοδοχεία χρησιμοποιούν τέτοιες μεγάλες κατασκευές για να διοργανώνουν happenings και δεξιώσεις, ενώ ιδιοκτήτες το μετατρέπουν και ως παιχνιδότοπο για τα παιδιά.

Κιόσκι Καλυψώ

Κατεβάστε δωρεάν τον κατάλογο προϊόντων της SHOWOOD.

Ξύλινα σπίτια κήπου: Τα πιο απολαυστικά οφέλη

Τα ξύλινα σπιτάκια κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή τις οικίες με μεγάλο κήπο. Τα πιο βασικά τους οφέλη είναι:

  • Είναι κατασκευές φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Έχουν μεγάλη αντοχή στον χρόνο και τη φθορά.
  • Χρειάζονται μικρή συντήρηση.
  • Διαθέτουν μια φυσική γοητεία.
  • Μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε αισθητική.
  • Είναι εύκολα στη συναρμολόγηση.
  • Προσφέρουν μεγάλη ευελιξία και είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμα.

Πώς να διαλέξετε για τον χώρο σας

Τα σπιτάκια κήπου είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε αξία στην ιδιοκτησία σας και να προσθέσετε επιπλέον χώρους. Υπάρχουν όμως πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για να μπορέσετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τον χώρο σας.

  1. Διαλέξτε το σχέδιο και το χρώμα με βάση την αισθητική σας ή την υπάρχουσα αισθητική του κήπου.
  2. Διαλέξτε με προσοχή το υλικό. Για τέτοιες κατασκευές, το ξύλο είναι η πιο σίγουρη επιλογή, λόγω της αντοχής και των ιδιοτήτων του (θερμομόνωση, βραδυκαυστότητα μέσω εμποτισμού, διαχρονικό στυλ).
  3. Προτιμήστε πιστοποιημένη ξυλεία. Όλα τα προϊόντα της SHOWOOD είναι κατασκευασμένα από πιστοποιημένη σκανδιναβική ξυλεία, ενώ τα ξύλινα σπιτάκια κήπου που θα βρείτε, κατασκευάζονται σύμφωνα με το πρότυπο ISO-9001.
  4. Βρείτε εκ των προτέρων τον χώρο που θα το τοποθετήσετε. Έτσι θα ξέρετε ακριβώς τις διαστάσεις που χρειάζεστε και δεν θα έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η SHOWOOD προσφέρει τη λύση για κάθε εξωτερικό χώρο, διαθέτοντας ανθεκτικές κατασκευές και έπιπλα που χαρίζουν κομψότητα και ευκολία για πολλά έτη. Ανακαλύψτε την αντοχή της πιστοποιημένης εμποτισμένης ξυλείας και την πρακτικότητα της εμποτισμένης σύνθετης ξυλείας της SHOWOOD και αναβαθμίστε κάθε εξωτερικό χώρο με ξύλινες κατασκευές, ξύλινα έπιπλα και δάπεδα ξύλου εξαιρετικής αντοχής.

Επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπό μας για να μάθετε περισσότερα για τα ξύλινα σπίτια κήπου και τα υπόλοιπα προϊόντα μας.

Κατεβάστε δωρεάν τον κατάλογο των προϊόντων της SHOWOOD και βρείτε αυτό που ταιριάζει στον εξωτερικό σας χώρο.