Διαχωριστικά εξωτερικού χώρου: 5 όμορφες και οικονομικές επιλογές για ξενοδοχεία

Τα διαχωριστικά εξωτερικού χώρου έχουν λειτουργική αλλά και αισθητική αξία καθώς μπορούν να προσδώσουν στο ξενοδοχείο σας ιδιαίτερο χαρακτήρα και να δημιουργήσουν cozy χώρους που θα απολαύσουν οι επισκέπτες σας. Ειδικότερα, η χρήση φυσικών διαχωριστικών υλικών, όπως το ξύλο, θα μετατρέψει τους εξωτερικούς χώρους σε οργανική προέκταση του φυσικού τοπίου, εναρμονίζοντας ιδανικά τις εγκαταστάσεις σας με τη φύση.

Κήποι ξενοδοχείων με το κατάλληλο διαχωριστικό χώρου γίνονται το μέρος όπου οι επισκέπτες ζουν μοναδικές εμπειρίες χαλάρωσης. Αίθρια και παιδικές χαρές οριοθετούνται αποτελεσματικά και με φυσικό τρόπο με ξύλινα διαχωριστικά εξωτερικού χώρου. Υπαίθρια restaurants και bars αποκτούν τη δική τους αισθητική, μέσα στο γενικότερο περιβάλλον του ξενοδοχείου.

Οι 5 λύσεις που θα δούμε στο άρθρο μας είναι:

  • Ξύλινα πάνελ περίφραξης ως διαχωριστικά εξωτερικού χώρου
  • Διαχωριστικό χώρου με ξύλινα καφασωτά
  • Έτοιμα διαχωριστικά χώρου από τάβλες WPC
  • Στόρια εξωτερικού χώρου
  • Διαχωριστικα εξωτερικού χώρου με συνθετική φυλλωσιά

1.Ξύλινα πάνελ περίφραξης ως διαχωριστικά εξωτερικού χώρου

Τα ξύλινα πάνελ περίφραξης είναι η ιδανική επιλογή για τους εξωτερικούς χώρους που επιθυμείτε να διατηρήσετε απόλυτα ιδιωτικούς. Υπαίθριοι χώροι, όπως κήποι, που προορίζονται για αποκλειστικά events είναι το τέλειο παράδειγμα εφαρμογής των ξύλινων πάνελ περίφραξης ως διαχωριστικό χώρου. Οριοθετούν με πολύ διακριτικό τρόπο την περιοχή δημιουργώντας ένα αίσθημα ιδιωτικότητας στους καλεσμένους και παράλληλα κρατούν μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα.

Διαχωριστικό εξωτερικού χώρου λευκό

Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έτοιμα διαχωριστικά χώρου για να οριοθετήσουν το χώρο των VIP οικημάτων του ξενοδοχείου, δημιουργώντας στους επισκέπτες την πολυπόθητη αίσθηση της απομόνωσης από τους υπόλοιπους.

Ακόμη, τα ξύλινα πάνελ ως διαχωριστικά εξωτερικού χώρου αποτελούν μία πολύ καλή λύση για τη συνολική περίφραξη του ξενοδοχείου, καθώς προσδίδουν υψηλή αισθητική στη γενικότερη εικόνα του και το εναρμονίζουν φυσικά με το υπόλοιπο περιβάλλον.


Κατασκευάζονται από εμποτισμένη ξυλεία, συγκεκριμένα σκανδιναβική πεύκη, κι έτσι διατηρούν αναλλοίωτη την ποιότητά τους σε συνθήκες εξωτερικού χώρου, χωρίς να επηρεάζονται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι πολύ πιο ανθεκτικά, έχουν μακρά διάρκεια ζωής και γι’ αυτό είναι μια συμφέρουσα επένδυση.

Εμποτισμένη ξυλεία

Διαβάστε περισσότερα για την περίφραξη κήπου με λύσεις της SHOWOOD.

2. Διαχωριστικό χώρου με ξύλινα καφασωτά

Τα ξύλινα καφασωτά αποτελούνται από ένα συμπαγές εξωτερικό πλαίσιο και ένα διάτρητο πλέγμα ξύλου εσωτερικά, που σχηματίζει ρόμβους ή τετράγωνα.

Ένα ξύλινο καφασωτό ως διαχωριστικό χώρου, έχει το πλεονέκτημα ότι οριοθετεί τους διάφορους χώρους, όμως χάρη στο διάτρητο εσωτερικό του, επιτρέπει μια σχετική ορατότητα και αφήνει το φυσικό φως να τα διαπερνά.

Μία βασική χρήση των ξύλινων καφασωτών είναι ως υποστηρικτικά για αναρριχώμενα φυτά. Δημιουργούν τις συνθήκες, ώστε τα ιδιαίτερα αυτά φυτά να αναπτυχθούν και να μεταμορφώσουν κάθε μέρος σε ένα φυσικό τοπίο γεμάτο χρώματα και μυρωδιές.

Χρησιμοποιήστε τα ξύλινα καφασωτά και ως φράχτες κήπου για να δημιουργήσετε καταπράσινες εστίες χαλάρωσης, όπου οι επισκέπτες «περικυκλώνονται» από τη φύση!

Επίσης, μπορείτε να αξιοποιήσετε ξύλινα καφασωτά με αραιό εσωτερικό πλέγμα, για να διαχωρίσετε εγκαταστάσεις, όπως το pool bar από το εστιατόριο. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνετε τους επισκέπτες να κατευθυνθούν και στους δύο χώρους, αλλά ταυτόχρονα να νιώθουν άνετα καθώς τρώνε ή κάνουν το μπάνιο τους.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση των ξύλινων καφασωτών σε εξωτερικούς χώρους.

3. Έτοιμα διαχωριστικά χώρου από τάβλες WPC

Όταν πρόκειται για έτοιμα διαχωριστικά χώρου, τότε οι τάβλες WPC είναι σίγουρα μία κορυφαία επιλογή. Το υλικό WPC, με σύνθεση από 65% ξύλο και 30% πολυαιθυλένιο, είναι ιδανικό για χρήση σε χώρους με έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας, υψηλή υγρασία και γενικότερα συχνές μεταβολές των καιρικών συνθηκών.

Τα διαχωριστικά εξωτερικού χώρου από WPC χαρακτηρίζονται από μοναδικά πλεονεκτήματα όπως: 

  • μεγάλη αντοχή
  • δύναμη
  • μικρές ανάγκες συντήρησης

Επίσης, το WPC είναι ανθεκτικό στο αλμυρό, το σκληρό αλλά και το χλωριωμένο νερό κι έτσι αναδεικνύεται σε μία αξιόπιστη λύση για την περίφραξη πισίνας, το διαχωρισμό εξωτερικών ντουζ ακόμη και για τη διαμόρφωση pool bar, ανάλογα με τις ανάγκες του ξενοδοχείου σας.

Διαχωριστικό εξωτερικού χώρου WPC

Σε περίπτωση που το ξενοδοχείο σας βλέπει σε δική του παραλία, τα δάπεδα και η περίφραξη WPC είναι η εγγυημένη λύση για την επένδυση των διαδρόμων, την οριοθέτηση των beach bars και γενικότερα τη διαμόρφωση όλων των χώρων, που έρχονται σε επαφή με το θαλασσινό νερό.


Οι τάβλες WPC διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, από αποχρώσεις φυσικού ξύλου μέχρι πιο μοντέρνες επιλογές, ώστε να δώσετε σε κάθε χώρο ξεχωριστό χαρακτήρα.

cta button

4. Στόρια εξωτερικού χώρου

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες το ξενοδοχείο, είναι η κατάλληλη σκίαση των εξωτερικών χώρων. Τα στόρια εξωτερικού χώρου είναι η ιδανική επιλογή για την κάλυψη χώρων που δεν προστατεύονται επαρκώς από τον ήλιο.


Τα στόρια είναι αναδιπλούμενα κι έτσι μπορείτε να δημιουργείτε την επιθυμητή σκίαση ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την ακτινοβολία του ήλιου. Εκτός από ολοκληρωμένη σκίαση, τα στόρια αποτελούν ιδανική λύση για ιδιωτικότητα σε VIP χώρους του beach bar ενός ξενοδοχείου.

Κατασκευάστε μοναδικούς υπαίθριους χώρους στους κήπους του ξενοδοχείου με πέργκολες σε συνδυασμό με στόρια, για μία φανταστική εμπειρία που κάνει ένα την άνεση και τις στιγμές στη φύση.

5. Διαχωριστικά εξωτερικού χώρου με συνθετική φυλλωσιά

Μία λύση που προσφέρει την αίσθηση της φύσης και του πρασίνου όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, είναι η συνθετική φυλλωσιά. Πρόκειται για έτοιμα πλέγματα που τοποθετούνται σε διάφορες επιφάνειες και δημιουργούν ανθεκτικά, όμορφα και πράσινα διαχωριστικά.

Συνθετική φυλλωσιά

Μπορείτε για παράδειγμα να επενδύσετε σε μία περίφραξη από ξύλινα καφασωτά με συνθετική φυλλωσιά και να δημιουργήσετε μία πράσινη όαση που διαρκεί 365 ημέρες το χρόνο, χωρίς να χρειάζεται φροντίδα ή συντήρηση.

CTA button

Ξύλινα διαχωριστικά εξωτερικού χώρου – τιμές

Αφού παρουσιάσαμε τις 5 ιδέες για διαχωριστικά εξωτερικού χώρου για το ξενοδοχείο σας, ας δούμε τώρα και τις αντίστοιχες τιμές:

  • Στόρια εξωτερικού χώρου: 26,90 € – 139,90 €
  • Ξύλινα καφασωτά: 17,90 € – 129,90 € 
  • Ξύλινα πάνελ περίφραξης: 34,90 € – 124,12 €
  • Συνθετική φυλλωσιά: 11,49 € – 79,90 €
  • Τάβλες WPC: 13,71 € – 20,80 €
CTA button

Στη SHOWOOD θα βρείτε όλες τις λύσεις και τα προϊόντα ξυλείας για να αναβαθμίσετε τους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου σας! Διαθέτουμε μία εκπληκτική συλλογή κορυφαίων προϊόντων από εμποτισμένη σκανδιναβική ξυλεία, προϊόντα κήπου, καλαμωτές, παιδικές χαρές, WPC υλικά, ξύλινα σπίτια και είδη παραλίας.


Βρείτε μας στις σελίδες μας σε Facebook, Instagram, Pinterest, Youtube και LinkedIn για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από το ξύλο και τα προϊόντα μας!