5+1 Συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου: Τιμές & οφέλη

Για μία χώρα σαν την Ελλάδα, με τόσο έντονη ηλιοφάνεια τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, τα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου είναι απαραίτητα. Μπορεί πολλοί από εμάς να απολαμβάνουμε την χαλάρωση υπό το φως του ήλιου. Όλοι όμως γνωρίζουμε τις αρνητικές του επιδράσεις στο δέρμα μας και στην υγεία μας.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τα πιο πρακτικά, οικονομικά και αποτελεσματικά συστήματα σκίασης εξωτερικών χώρων, ενώ θα μάθετε για τις τιμές της αγοράς και τα πιο σημαντικά οφέλη τους.

Γιατί χρειάζεστε συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου – 5 Οφέλη της σκίασης

Η ζήτηση των συστημάτων σκίασης αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Πλέον δεν αναζητούνται μόνο από δημόσιες δομές, ξενοδοχεία και ιδιωτικές επιχειρήσεις (π.χ. παιδικές χαρές, αμφιθέατρα, χώροι στάθμευσης, εξωτερικοί χώροι ξενοδοχείων), αλλά και από ιδιώτες για τις αυλές τους ή τον κήπο τους. Αυτή η αύξηση στη ζήτηση είναι απόλυτα λογική, μιας και τα συστήματα αυτά προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, όπως:

1. Προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία

Η προστασία από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες UV είναι ο πιο βασικός λόγος που είναι απαραίτητα τα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου. Διότι, η παρατεταμένη και συνεχής έκθεση στον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία του, ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά ή χαμηλότερη θερμοκρασία, είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες για τον καρκίνο του δέρματος, την ξήρανση, πρόωρη γήρανση δέρματος, εγκαύματα και άλλες παθήσεις που αφορούν κυρίως το δέρμα και τα μάτια.

2. Προστασία από καιρικές συνθήκες

Πέρα από την έκθεση στον ήλιο, τα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου δημιουργούν και ένα φράγμα αντίστασης για τον άνεμο, τη σκόνη, τη βροχή και το χιόνι.

3. Δροσιά

Ένα σύστημα σκίασης έχει τέτοια δομή που, ενώ προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες, παράλληλα επιτρέπει την διέλευση του αέρα, διατηρώντας μια απολαυστική θερμοκρασία και μια κατάλληλη αναλογία υγρασίας και ξηρότητας του περιβάλλοντος.

4. Προστασία εξοπλισμού και επίπλων εξωτερικού χώρου

Σε έναν εξωτερικό χώρο, η σκιά δεν είναι μόνο ένα πλεονέκτημα που ωφελεί τον άνθρωπο. Ωφελεί επίσης και κάθε εξοπλισμό ή έπιπλο εξωτερικού χώρου, τα οποία υπό παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και άλλες καιρικές συνθήκες (βροχή, χιόνι, αέρας) φθείρονται και εν τέλει αχρηστεύονται.

5. Απόλαυση

Ένα ακόμα μεγάλο προτέρημα είναι η απόλαυση και η άνεση που προσφέρουν τα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου. Έχοντας δροσιά κι ένα σκιερό μέρος στον κήπο, την αυλή ή το μπαλκόνι, τότε μπορούμε πραγματικά να απολαύσουμε το “έξω” με όποιον και να έχουμε παρέα.

Τα 5+1 πιο πρακτικά συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου

Στην SHOWOOD, που έχουμε εδραιωθεί στον κόσμο των ξύλινων προϊόντων και εξοπλισμού εξωτερικού χώρου, συλλέξαμε τα 5+1 πιο πρακτικά και οικονομικά συστήματα σκίασης, για να μπορείτε να απολαμβάνετε ξέγνοιαστα κάθε υπαίθριο χώρο.

  1. Πέργκολα
  2. Πανιά σκίασης
  3. Δίχτυα σκίασης
  4. Στόρια εξωτερικού χώρου
  5. Τεντόπανο
  6. Ομπρέλες

1. Πέργκολα

Μια απλή κατασκευή με διαχρονική αξία και γοητεία. Μπορεί να ντυθεί με πολλούς τρόπους, από πολυκαρβονικά φύλλα μέχρι αναρριχώμενα φυτά, και να δώσει μοναδική αισθητική σε κάθε κήπο. Είναι από τα πιο οικονομικά, πρακτικά και ευπροσάρμοστα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου με υψηλή αντοχή και χαμηλό κόστος συντήρησης.

Στην SHOWOOD θα βρείτε ξύλινες ή WPC πέργκολες με μεγάλη αντοχή στη φθορά, την υγρασία και την ακτινοβολία, για να μπορέσετε να δημιουργήσετε την όαση ξεκούρασης που έχετε ονειρευτεί. Βρείτε τες εδώ.

Μάθετε ακόμα περισσότερα για “Στέγαστρο και πέργκολα: 4 Ιδέες για σκίαση & θωράκιση εξωτερικών χώρων“.

2. Πανιά σκίασης

Ένας από τους πιο εύχρηστους τρόπους σκίασης ενός εξωτερικού χώρου, που προστατεύει από την UV ακτινοβολία, προσφέροντας ένα δροσερό και άνετο περιβάλλον. Κατασκευάζονται από ανθεκτικά υφάσματα και όσο πιο ποιοτική η κατασκευή τους, τόσο μεγαλύτερη και η λειτουργικότητά τους. 

Στην SHOWOOD διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από πανιά σκίασης, από τριγωνικά και τετράγωνα, μέχρι παραλληλόγραμμα ή και αδιάβροχα. Εύκολα στην εγκατάσταση και σε ποικιλία διαστάσεων, χρωμάτων και σχεδίων, τα πανιά σκίασης της Νestilng μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

Μάθετε περισσότερα στο “Πανιά Σκίασης Εξωτερικού Χώρου| Όαση δροσιάς” και ανακαλύψτε τα όλα εδώ.

3. Δίχτυα σκίασης

Τα δίχτυα σκίασης είναι ένα από τα πιο απλά συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου, κατασκευασμένα από ελαφριά υφάσματα από νήματα πολυεστέρα, που προστατεύουν από τον ήλιο, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα κλίμα δροσιάς.

Πανεύκολα στην εγκατάσταση και τη μεταφορά, αποδοτικά στη σκίαση και ποιοτικά στην κατασκευή, τα δίχτυα σκίασης της SHOWOOD έρχονται σε δύο χρώματα και μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

4. Στόρια εξωτερικού χώρου

Μίνιμαλ, μοντέρνα και οικονομικά, τα στόρια εξωτερικού χώρου έχουν την κατάλληλη ευελιξία που χρειάζεστε για να προστατεύεστε από τον ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Τα στόρια εξωτερικού χώρου Nesling που θα βρείτε στην SHOWOOD προσαρμόζονται σε κάθε κατασκευή που προορίζεται για σκίαση. Είναι εύκολα στην εγκατάσταση, τη συντήρηση και τον καθαρισμό, ενώ διαθέτουν ειδικό μηχανισμό που επιτρέπει την αναδίπλωσή τους.

5. Τεντόπανο

Αν πέρα από ηλιακή προστασία, θέλετε και ιδιωτικότητα, το τεντόπανο μπορεί να σας καλύψει και στα δύο. Ιδανικό για μπαλκόνια, τα τεντόπανα σε λωρίδες από την SHOWOOD εμποδίζουν τις βλαβερές ακτινοβολίες να περάσουν, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, δημιουργώντας έναν χώρο σκιερό και δροσερό. Προμηθευτείτε τα από εδώ.

6. Ομπρέλες

Οι ομπρέλες κήπου είναι από τα πιο δημοφιλή συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου, και όχι άδικα. Αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο ή την αυλή, προσφέροντας σκιά και ιδιωτικότητα. Προστατεύουν αποτελεσματικά από τον ήλιο, τα αδιάκριτα βλέμματα και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία.

Η ομπρέλα κήπου Nesling από την SHOWOOD, με μηχανισμό κλεισίματος και δυνατότητα περιστροφής, είναι η ιδανική λύση για εσάς που θέλετε να απολαμβάνετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, χωρίς να περιορίζεστε από το μέγεθός του.

Κόστη & εύρος τιμής για τα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου

Οι τιμές των συστημάτων σκίασης ποικίλουν και απευθύνονται σε κάθε τσέπη, ανάλογα με τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε. Συνήθως η τιμή τους εξαρτάται από την ποιότητα των υφασμάτων και των δομικών υλικών, την πολυπλοκότητα κατασκευής, τις διαστάσεις και το μέγεθος του χώρου που μπορούν να καλύψουν, και τέλος, από το επίπεδο προστασίας που προσφέρουν.

Πιο συγκεκριμένα και σχετικά με τα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου που αναφέραμε παραπάνω, οι ξύλινες πέργκολες ξεκινούν συνήθως από 200 με 300€ και μπορεί να φτάσουν και πάνω από 2.000€, ενώ οι WPC πέργκολες, που έχουν μηδενική συντήρηση, εύκολη εφαρμογή και τρομερή αντοχή, βρίσκονται συνήθως περίπου στα 1.200 με 2.300€.

Στα πανιά σκίασης, οι επιλογές είναι πολλές, καθώς η τιμή τους κυμαίνεται από τα 30€ και φτάνουν μέχρι τα 200€, ανάλογα με το μέγεθος, το ύφασμα και το σχήμα τους. Τα δίχτυα σκίασης, που πάλι η τιμή τους εξαρτάται από τις διαστάσεις τους, κυμαίνονται στα 60 μέχρι και 130 με 150€.

Στόρια εξωτερικού χώρου μπορείτε να βρείτε από 100 μέχρι 150€, ενώ τα τεντόπανα σε λωρίδες συνήθως κυμαίνονται από τα 80 μέχρι τα 140€. Τέλος, η τιμή στις ομπρέλες επίσης εξαρτάται από το μέγεθος και την πολυπλοκότητά τους και θα τη βρείτε συνήθως από τα 60 έως τα 200€ για τις ψάθινες, και 100 μέχρι και 800€ και όσο πάει, για τις υφασμάτινες.

Δημιουργήστε τις ιδανικές “γωνιές” χαλάρωσης με την τεράστια ποικιλία μας σε συστήματα σκίασης στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, και απολαύστε κάθε εξωτερικό σας χώρο όσο περισσότερο μπορείτε! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για συμβουλές και tips που αρμόζουν στον δικό σας κήπο, αυλή, ή μπαλκόνι, και φτιάξτε τη σκιά που θέλετε, όπου και όπως εσείς θέλετε.

Δείτε όλα μας τα συστήματα σκίασης ή κατεβάστε τον κατάλογο των προϊόντων μας.