Διακόσμηση βεράντας: Φτιάξτε μια όαση βήμα-βήμα

Αν ψάχνετε ιδέες για διακόσμηση βεράντας, αυτό το άρθρο είναι για σας. Συγκεντρώσαμε τα πέντε βασικά βήματα που θα μεταμορφώσουν τη βεράντα σας σε μια πραγματική όαση δροσιάς και χαλάρωσης, ακόμη κι αν βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης. Φυσικά υλικά, εύκολες κατασκευές και ιδιαίτερα αντικείμενα θα σας δώσουν ιδέες για τη βεράντα σας, δημιουργώντας έναν υπέροχο χώρο για να περνάτε όμορφα τα καλοκαιρινά σας βράδια και όχι μόνο.

Αν λατρεύετε κι εσείς τη φυσικότητα του ξύλου και θέλετε να νιώθετε κοντά στη φύση, επιλέξτε διακόσμηση βεράντας που θα σας εμπνεύσει και θα αναβαθμίσει την αισθητική ολόκληρου του σπιτιού.

Ας δούμε λοιπόν τη διακόσμηση μπαλκονιού με απλά υλικά βήμα – βήμα.

Διακόσμηση βεράντας βήμα #1 – Διαμορφώστε το δάπεδο της βεράντας με WPC

Διακόσμηση βεράντας από WPC

Το δάπεδο της βεράντας σας μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα χωρίς να οργανώσετε χρονοβόρες τεχνικές εργασίες. Με πλακάκια δαπέδου WPC μπορείτε πολύ εύκολα να ανανεώσετε το ύφος της βεράντας και να την κάνετε πολύ πιο σύγχρονη και φρέσκια. Η εγκατάσταση γίνεται πανεύκολα και μπορείτε να την ολοκληρώσετε και μόνοι σας μέσα σε λίγες ώρες, αναλόγως με το συνολικό εμβαδόν της βεράντας σας.

Ακόμη μια επιλογή είναι η δημιουργία δαπέδου με τάβλες WPC, αλλά σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα χρειαστείτε ένα τεχνικό συνεργείο για την εγκατάσταση. Ό, τι από τα δύο να διαλέξετε, η ποιότητα SHOWOOD και η αντοχή του νέου σας δαπέδου στη βεράντα είναι εγγυημένες.

Το WPC είναι μια σύνθεση ξύλου – ρητίνης σε αναλογία 60%-40% με εγγύηση αντοχής 10 ετών. Η σύνθεση αυτή το κάνει ανθεκτικό σε:

  • Υγρασία
  • Αυξομείωση θερμοκρασίας
  • Λιπαρούς λεκέδες (π.χ. από φαγητό)
  • Τριβή
  • Καθαρισμό με νερό υπό πίεση

Μάθετε περισσότερα για το WPC

Διακόσμηση βεράντας βήμα #2 – Τοποθετήστε μια καλαμωτή

Διακόσμηση βεράντας με καλαμωτή

Αν η βεράντα σας έχει κιγκλιδώματα παλαιού τύπου ή αν αυτά απλά είναι κάπως αραιά μεταξύ τους, μια καλαμωτή θα σας προσφέρει πραγματική ιδιωτικότητα χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Μπορείτε να επιλέξετε την κλασική καλαμωτή, τη συνθετική ή την καλαμωτή bamboo, για ακόμη περισσότερη καλαισθησία και αντοχή.

Κατά μέσο όρο οι καλαμωτές SHOWOOD αντέχουν δύο με τέσσερα χρόνια, ακόμα κι αν βρίσκονται εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα επί μονίμου βάσεως. Επομένως, αποτελούν μια καλή επιλογή για να τις τοποθετήσετε στη βεράντα σας και να τη χρησιμοποιείτε ως χώρο χαλάρωσης χειμώνα – καλοκαίρι.

Δείτε καλαμωτές SHOWOOD

Διακόσμηση βεράντας βήμα #3 Εγκαταστήστε ένα καφασωτό για ιδιωτικότητα

Διακόσμηση βεράντας με ξύλινο καφασωτό

Μια ακόμη επιλογή, ίσως με λίγο περισσότερο prestige και για πιο μόνιμες εγκαταστάσεις, είναι τα ξύλινα καφασωτά. Τοποθετώντας ένα καφασωτό στα πλαϊνά της βεράντας σας, αποκτάτε ηρεμία από αδιάκριτα βλέμματα και μπορείτε να ξεκουραστείτε πραγματικά.

Επιλέγοντας ξύλινα καφασωτά που επιτρέπουν την ανάπτυξη αναρριχώμενων φυτών, μπορείτε να διαμορφώσετε ένα φυσικό διαχωριστικό χώρου στη βεράντα σας, που σας προσφέρει ιδιωτικότητα, καλαισθησία ακόμα και άρωμα. Αν επιλέξετε γιασεμί για παράδειγμα, οι νύχτες στη βεράντα γίνονται μοναδικά αισθησιακές και γεμάτες γλυκές νότες γιασεμιού!

Ειδικά για τις ανάγκες διακόσμησης μιας μεγάλης βεράντας, η ιδέα διαχωριστικών χώρων θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ιδιαίτερες γωνιές στη βεράντα σας για παιχνίδι, διάβασμα, χαλάρωση και κηπουρική.

Δείτε καφασωτά SHOWOOD

Αν θέλετε να κερδίσετε σε ιδιωτικότητα μέχρι να μεγαλώσουν τα αναρριχώμενα φυτά σας, μπορείτε να τοποθετήσετε συνθετικές φυλλωσιές στα καφασωτά, αποκτώντας την αίσθηση του πρασίνου άμεσα.

Διακόσμηση βεράντας βήμα #4 Προσθέστε ρομαντικά φωτάκια

Γιρλάντες φωτισμού σε καλαμωτή βεράντας

Αν λατρεύετε το γλυκό ημίφως στη βεράντα σας, τοποθετήστε φαναράκια στην καλαμωτή σας ή επιδαπέδια φωτιστικά. Ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε μια υπέροχη ρομαντική γωνιά, όπου μπορείτε να πιείτε το κρασί σας, να ακούσετε μουσική και να καλέσετε φίλους για ατελείωτα ρομαντικές συζητήσεις μέχρι το πρωί στη βεράντα σας!

Διακόσμηση βεράντας βήμα #5 Φυτέψτε μερικά φυτά σε γλάστρα

Διακόσμηση βεράντας με φυτά

Η διακόσμηση βεράντας με φυτά, είναι must για να φτιάξετε τη δική σας αστική όαση. Τα φυτά είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας δροσερής βεράντας, γι’ αυτό μεταφυτέψτε μικρά δέντρα σε ξύλινες γλάστρες, όπως λεμονιές, μπανανιές, ελιές ή δράκαινες. Συμπληρώστε μικρότερα φυτά σε κασπώ, όπως μικρά κακτάκια, παχύφυτα και σανσιβέριες. Μπορείτε να φυτέψετε και ελληνικά βότανα, τα οποία έχουν κάθε δικαίωμα να αποτελέσουν και συστατικά της μαγειρικής σας. Πλατύφυλλος βασιλικός, δενδρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη είναι εξαιρετικές επιλογές για κάθε βεράντα.

Η βεράντα σας θα μεταμορφωθεί σε μια καταπράσινη αστική όαση. Να θυμάστε κάθε πότε χρειάζεται να ποτίζετε τα φυτά σας, για να διατηρήσετε την ομορφιά και τη δροσιά τους για μεγαλύτερο διάστημα.

Δείτε ξύλινες γλάστρες online

Διακόσμηση βεράντας βήμα #6 Προσθέστε ιδιαίτερα αντικείμενα

Κοπέλα που κάθεται σε ιδιαίτερο έπιπλο βεράντας

Αν έχετε ήδη κάνει όλα τα παραπάνω, υπάρχει άλλο ένα βήμα για να κάνετε τη βεράντα σας το απόλυτο σημείο συνάντησης για όλους. Συμπληρώστε το υπέροχο ειδυλλιακό σκηνικό με ιδιαίτερα αντικείμενα, όπως μικρά πέτρινα ή μεταλλικά αγαλματίδια και χειροποίητες κατασκευές με φυσικά υλικά όπως σχοινί, ξύλο, φελλό ή κοχύλια.

Διακοσμητικά τοίχου από σχοινί, καθρέφτες σε πλαίσιο από καλάμι, διακοσμητικά από γιούτα ή ακόμη και πήλινα αντικείμενα που κατασκευάσατε στο μάθημα κεραμικής θα δώσουν τη δική σας προσωπική αντίληψη της αισθητικής για τη βεράντα σας. Προσθέτοντας τέτοια αντικείμενα σε συγκεκριμένα σημεία της βεράντας, θα δώσετε χαρακτήρα και θα κάνετε το χώρο σας νούμερο ένα επιλογή συνάντησης για φίλους και συγγενείς.

Η SHOWOOD πρωτοπορεί και σας προσφέρει μόνο προϊόντα ξύλου υψηλής αισθητικής, εργονομίας και αντοχής. Προτείνουμε την εμποτισμένη σύνθετη ξυλεία για κατασκευές με αντοχή στις ελληνικές καιρικές συνθήκες, ενώ διαθέτουμε μεγάλη γκάμα έτοιμων προϊόντων ξύλου για κήπους, beach bars, ξενοδοχεία και καταστήματα.

Βρείτε μας στις σελίδες μας σε Facebook, Instagram, PinterestYouTube και LinkedIn για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από το ξύλο και τα προϊόντα μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα