Δελτίο Τύπου: Ανοιχτή επιστολή προς τους συνεργάτες μας σχετικά με την επιρροή της πανδημίας στον κόσμο του εμπορίου | SHOWOOD

Ο κόσμος του εμπορίου έχει αλλάξει δραματικά λόγω της παγκόσμιας διάδοσης της νόσου του COVID-19. Έχοντας διαταράξει αρνητικά την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, τα προσωρινά της αποτελέσματα δείχνουν αύξηση στα κόστη. Οι τιμές των αγαθών διαμορφώνονται ανάλογα με τη ζήτηση και την προσφορά, η ισορροπία των οποίων έχει διαταραχθεί στο έπακρο λόγω της πανδημίας και των μέτρων που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο για τον έλεγχο της διάδοσης και την προστασία των πολιτών.

Οι διαταραχές αυτές, σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας που έλαβε η κάθε χώρα, αλλά και το πλήγμα που έχουν δεχθεί οι επιχειρήσεις και οι παραγωγοί, συνέβαλαν στην αστάθεια των τιμών στις εισαγωγές και εξαγωγές, όπως και στις μεταφορές των προϊόντων και αγαθών.

Λόγω αυτών των ελεγχόμενων πλέον αλλαγών θέλησε ο Γιώργος Μπόσμος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SHOWOOD, να απευθυνθεί άμεσα στους συνεργάτες, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και κατανοώντας τη δυσαρέσκεια του καταναλωτικού κοινού, μέσα από μια ανοιχτή επιστολή, που στόχο έχει την ενημέρωση, τη διαφάνεια και τη διαθεσιμότητα της εταιρείας να σταθεί στο πλάι των συνεργατών της.

«Αγαπητοί Συνεργάτες,

H πανδημία του Covid-19 προκάλεσε δυσκολίες σε όλη την ανθρωπότητα με δυσχερείς οικονομικές επιπτώσεις οι οποίες  πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις το 1ο τετράμηνο του 2021.

Τα συνεχή lockdown και η μείωση του εργατικού δυναμικού στους χώρους παραγωγής, είχε σαν αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της παραγωγής πολλών προϊόντων και υπηρεσιών.

Με τη ζήτηση σε πολλά προϊόντα να παραμένει σχετικά σταθερή για μεγάλο διάστημα της πανδημίας και με τον αφανισμό της προσφοράς από πλευράς παραγωγής, τελικά καταγράφηκαν σε διεθνές επίπεδο τεράστιες ελλείψεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν ανατιμήσεις, αλλά και καθυστερήσεις στις παραδόσεις πολλών εμπορευμάτων.

Παράλληλα οι περιορισμοί των διεθνών μεταφορών, π.χ. από Κίνα, αλλά και περαιτέρω σημαντικές καθυστερήσεις πολλών χερσαίων μεταφορών από χώρες της Ευρώπης, έχουν διαταράξει και ανεβάσει σημαντικά το κόστος της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ενδεικτικά, για να φτάσει ένα κοντέινερ όγκου περίπου 50 κυβικών μέτρων από χώρες της Ασίας στην Ευρώπη, την περίοδο προ πανδημίας κόστιζε περίπου 1.200 – 2.000 δολάρια.

Πλέον, μια τέτοια μεταφορά έχει ξεπεράσει τα 9.500 δολάρια, σε κάποιες περιπτώσεις δε, ακόμη και τα 12.500 δολάρια.

Σε αρκετά είδη ξύλου οι ανατιμήσεις έχουν ξεπεράσει το 60%, ενώ παράλληλα οι χρόνοι παράδοσης έχουν υπερβεί κάθε προηγούμενο.

Πολλά εργοστάσια λόγω της τεράστιας έλλειψης κορμών ξύλου, αδυνατούν να παραδώσουν προϊόντα.

Με τέτοια μεγέθη ανατιμήσεων,  οι τιμές είναι αδύνατο να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα.

Ωστόσο, θέλουμε και ελπίζουμε πως τους επόμενους μήνες, με την ομαλοποίηση της παγκόσμιας κατάστασης, οι τιμές θα επανέλθουν σε επίπεδα προ πανδημίας.

Βρείτε τον κατάλογο με τις νέες τιμές που ισχύουν από 20/06/2021.

Είμαστε, όπως πάντα, διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε όλες σας τις ερωτήσεις.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Μπόσμος

CEO/Founder

SHOWOOD»

Αν χρειάζεστε περισσότερες διευκρινήσεις ή πληροφορίες, επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπο της SHOWOOD.