Πώς να προσφέρουμε στα παιδιά μας φυσική άσκηση & ψυχαγωγία αυτές τις δύσκολες μέρες του COVID-19

#MenoumeSpiti #VgainoumeStonKipo

Γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολο είναι αυτές τις μέρες να διαχειριστείτε την αναγκαστική παραμονή μας στο σπίτι και ακόμη περισσότερο όσοι από εσάς έχουν μικρά παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Είναι γεγονός, ότι τα παιδιά έχουν μια έμφυτη ανάγκη για κίνηση και φυσική δραστηριότητα. Τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας πρέπει (και θέλουν) να ασκούνται κάθε μέρα. Στο πλαίσιο της άσκησης όμως, εντάσσεται και το παιχνίδι, όπως το κρυφτό και το κυνηγητό στο πάρκο, το σκαρφάλωμα στα παιχνίδια της παιδικής χαράς ή το ποδήλατο. Αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν τα παιδιά πρέπει να μένουν μέσα στο σπίτι και οι παιδικές χαρές και τα πάρκα δεν είναι πλέον επισκέψιμα μέρη. (Και το κάνει ακόμη πιο δύσκολο ο ηλιόλουστος ουρανός μας που σε προκαλεί να βγεις έξω!)

Επίσης, τα πιο μεγάλα παιδιά είναι σημαντικό να κάνουν ασκήσεις για να ενισχυθούν οι μύες και τα οστά τους, όπως ορειβασία, άλματα κλπ. για τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Με δεδομένη την κατάσταση της χώρας μας και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου σας έχουμε μερικές προτάσεις για φυσική άσκηση και δραστηριότητα με τα παιδιά σας!

  1. Μουσικοκινητική & Χορός

Τα παιδιά έχουν την τάση και την ανάγκη να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω της κίνησης. Αυτό είναι εμφανές από τις αυθόρμητες χορευτικές τους αντιδράσεις όταν βιώνουν κάποια θετικά συναισθήματα.

H κινητική δημιουργική έκφραση αποτελεί για τα παιδιά μια από τις μεγαλύτερες πηγές απελευθέρωσης ενέργειας, καθώς καλύπτουν την ανάγκη που αισθάνονται για να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους και να απασχοληθούν δημιουργικά!

Βάλτε παιδικά τραγούδια ή αναζητήστε video με μουσικοκινητικές δραστηριότητες για παιδιά και προτρέψτε τα να συμμετάσχετε μαζί!

Το είδος του χορού που καλύπτει τις πολλαπλές ανάγκες των παιδιών, είναι ο δημιουργικός χορός ή αλλιώς η δημιουργική κίνηση που είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά σας.

Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε μαζί τα δικά σας μουσικά όργανα: Μερικοί κόκκοι καφέ ή όσπρια με ένα τελειωμένο ρολό από χαρτί κουζίνας και διακόσμηση με χαρτιά και μαρκαδόρους από τους μικρούς μας φίλους είναι η τέλεια μαράκα για να συνοδεύει τις χορευτικές κινήσεις τους!

  1. Γυμναστική για γονείς και παιδιά

Απολαύστε οικογενειακές στιγμές ενώ γυμνάζεστε όλοι μαζί!

Η yoga ή η Zumba για παιδιά και γονείς είναι ο καλύτερος τρόπος να εκτονωθούν τα παιδιά σας και εσείς να διατηρήσετε την φυσική σας κατάσταση!

Για 30’ λεπτά κάθε μέρα  ή και παραπάνω μπορείτε να κάνετε οικογενειακή άσκηση με video στην αγαπημένη μας πλατφόρμα του Youtubeόπου υπάρχει πληθώρα καναλιών αφιερωμένη σε family Zumba ή Yoga for mothers and kids!

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να βλέπουν εσάς να αθλείστε από το να είστε μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού! Αποτελώντας πρότυπο για αυτά φροντίζετε ταυτοχρόνως το σώμα σας και την διάθεσή σας.

  1. Καθημερινό Παιχνίδι στην δική σας ξύλινη παιδική χαρά!

Όσοι  τυχεροί μένετε σε σπίτια με κήπο και αυλή, όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν και να παίξουν πιο ελεύθερα, μπορείτε να φτιάξετε την δική σας παιδική χαρά!

Οι ξύλινες παιδικές χαρές είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να δώσετε στα μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα παιδιά την δυνατότητα να αθληθούν, να αναπτυχθούν και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους.

Στη SHOWOOD θα βρείτε ξύλινους πύργους για παιχνίδι, κούνιες, ξύλινα σπιτάκια και ό,τι βάλει ο νου σας.

Όλες οι παιδικές χαρές της SHOWOOD διαθέτουν πρωτότυπο και ξεχωριστό σχεδιασμό, για να ταιριάζουν σε κάθε κήπο και κάθε γούστο ή δραστηριότητα.

Είναι κατασκευασμένα από εμποτισμένο ξύλο Φινλανδικής προέλευσης, αρίστης ποιότητας κι αντοχής, ενώ παρέχουν τα πιστοποιητικά ποιότητας, τόσο για την ασφάλεια του παιδιού, όσο και για την αντοχή τους στον χρόνο.

Με τις διαφορετικές επιλογές προεκτάσεων μπορείτε να κάνετε την παιδική χαρά να μεγαλώνει μαζί με το παιδί σας και να έχετε μια ασφαλή ξύλινη παιδική χαρά για βρέφη 9 μηνών έως παιδιά 12 ετών!

Δείτε όλες τις παιδικές χαρές SHOWOOD εδώ!

Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε μια παιδική χαρά οικιακής χρήσης.

Πηγές 

https://bit.ly/2R3E3S1
https://bit.ly/3bF6Bcq