7 + 1 Ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού

«Την Άνοιξη, αν δεν την βρεις, τη φτιάχνεις…       

                                                                                                             Οδυσσέας Ελύτης

Το μπαλκόνι είναι ένας ιδιαίτερος εξωτερικός χώρος, που τις περισσότερες φορές μένει ανεκμετάλλευτος. Αυτό γιατί ο χώρος είναι τις περισσότερες φορές περιορισμένος και η διαρρύθμιση επίπλων αρκετά απαιτητική. Γι’ αυτό και πρέπει να βρείτε πρακτικές ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού και να αρχίσετε να απολαμβάνετε το μπαλκόνι σας στο έπακρο!

Ποιος είπε όμως ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε καλοκαιρινές εικόνες ή μυρωδιές στο μπαλκόνι μας όλο τον χρόνο;

Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να φτιάξουμε τη δική μας «Εδέμ». Η πόλη, υπό συνθήκες χωρίς πανδημίες, είναι γεμάτη με ανθοκομικές εκθέσεις, ενώ κάθε εβδομάδα οι τοπικές λαϊκές αγορές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για λουλουδοεφοδιασμό!

7 + 1 Πρακτικές ιδέες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας

Στην SHOWOOD δεν θυσιάζουμε την ποιότητα για την οικονομία και το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για κάθε δικό σας εξωτερικό χώρο. Όσο απαιτητικός κι αν είναι, όσο ιδιαίτερος. Γι’ αυτό σας προτείνουμε πρακτικές, αλλά και ποιοτικές ιδέες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας.

Διακόσμηση μπαλκονιού με ξύλινα έπιπλα

ξυλινα επιπλα κηπου

Τραπέζια

Είτε πρόκειται για μικρό μπαλκονάκι, είτε για μεγάλη βεράντα, το τραπέζι είναι must. Στην SHOWOOD θα βρείτε μια ποικιλία τραπεζιών και διαστάσεων, για να μπορείτε να απολαύσετε από ρομαντικά δείπνα ή ομαδικά επιτραπέζια, μέχρι και λαχταριστά brunch ή απογευματινούς καφέδες. 

Μάλιστα, επιλέγοντας τραπέζια και καρέκλες από εμποτισμένη ξυλεία, όπως τα προϊόντα της SHOWOOD, τότε θα έχετε έπιπλα με μεγάλη αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες, που χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση και με την ασφάλεια ότι θα τα απολαμβάνετε για καιρό!

ξυλινη αιωρα

Αιώρες και κούνιες

Δεν χρειάζεται να είστε σε παιδική χαρά για να νιώσετε παιδί. Μπορείτε να το κάνετε και από το μπαλκόνι σας! Αν προσθέσετε αιώρες ή κούνιες, τότε αυτόματα θα έχετε δημιουργήσει μια πολύ ξεχωριστή γωνιά χαράς ή και χαλάρωσης, μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Αν μάλιστα είναι κατασκευασμένες από εμποτισμένη ξυλεία, όπως της SHOWOOD, τότε δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την αντοχή τους σε βάρος και στις εναλλαγές του καιρού.

ξυλινο παγκακι κηπου

Παγκάκια

Ακόμα και ίσα ίσα να χωράει, το παγκάκι (ακόμα κι ο καναπές εξωτερικού χώρου), είναι μια μοναδική επιλογή. Μπορείτε μάλιστα να το επενδύσετε με μαξιλάρια και καλύμματα. Έτσι, θα έχετε δημιουργήσει ένα ζεστή γωνιά στο μπαλκόνι σας, όπου μπορείτε να ξεκουράζεστε με το βιβλίο σας άνετα.

Διακόσμηση μπαλκονιού για έξτρα ομορφιά

ξυλινες γλαστρες μπαλκονιου

Γλάστρες

Δώστε χρώμα στο γκρι της πόλης και πρασινίστε το μπαλκόνι σας με ξύλινες γλάστρες και πολύχρωμα φυτά! Μετατρέψτε την βεράντα σας σε μικρή αστική ζούγκλα, είτε με γλάστρες τοποθετημένες στο πάτωμα, είτε κρεμασμένες στο μπαλκόνι ή στον τοίχο. 

Στη SHOWOOD θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ξύλινες γλάστρες και ζαρντινιέρες, κατασκευασμένες από εμποτισμένη ξυλεία. Ο εμποτισμός του βασικού τους υλικού τις καθιστά σχεδόν ανεπηρέαστες από τον χρόνο, αλλά και τις εξωτερικές συνθήκες.

Σημειώστε ότι οι καλαίσθητες ξύλινες γλάστρες έχουν κι εσωτερική μεμβράνη για απευθείας φύτευση! Ενώ υπάρχουν διάφορες λύσεις, ώστε το νερό που περισσεύει από το χώμα του φυτού να μην λεκιάζει το δάπεδο! Είναι σίγουρο ότι θα τις λατρέψετε και θα αποφύγετε την ταλαιπωρία με τις αντιοικολογικές πλαστικές γλάστρες, που ξεθωριάζουν και σπάνε με το πρώτο φύσημα του ανέμου.

καλαμωτη μπαλκονιου

Καλαμωτές

Μία εγγυημένη ιδέα, όχι μόνο για μοντέρνα περίφραξη σπιτιού, αλλά και για διακόσμηση μπαλκονιού, είναι οι καλαμωτές. Ειδικά για όσους θέλουν πιο prive καταστάσεις στο ονειρεμένο σκηνικό τους, ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η SHOWOOD διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας καλαμωτές, ώστε ο μπαλκονάτος σας παράδεισος να μην δέχεται επιδρομές από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων.

Οι καλαμωτές έχουν ευρεία χρήση στους εξωτερικούς χώρους, όπως στην περίφραξη, στη σκίαση ή στις πέργκολες και τα στέγαστρα (βρείτε ιδέες για σκίαση εδώ). Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις τους είναι η διακόσμηση των κήπων και γενικά των εξωτερικών χώρων. Πέρα από τις πολλές χρήσεις τους, οι καλαμωτές έρχονται και σε ποικιλία υλικών και μεγεθών, όπως καλάμι, μπαμπού, ξύλο, ψάθα και PVC. Στην SHOWOOD είναι διαθέσιμα σε πάνελ, ρολά και σε ξεχωριστούς ιστούς για τους υπέρμαχους του DIY. Μπορούν να βαφτούν και μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε σκηνικό. 

Φωτιστικά

Τι νόημα έχει αν το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας το απολαμβάνετε μόνο τη μέρα; Φωτίστε τον χώρο σας και δώστε του την ατμόσφαιρα που εσείς θέλετε. Μπορείτε να κρεμάσετε λαμπάκια στον τοίχο ή να διαπεράσετε τα καφασωτά για μια πιο ονειρική νότα. Αν θέλετε κάτι πιο στιβαρό, στην SHOWOOD θα βρείτε και έτοιμα ξύλινα φωτιστικά εξωτερικού χώρου και στεγανά φωτιστικά δαπέδου, ακόμα και φωτιστικά τοίχου, κατάλληλα για εξωτερική τοποθέτηση.

Διακόσμηση μπαλκονιού με απλά υλικά

Διακόσμηση μπαλκονιού με απλά υλικά

Μαξιλάρια, ριχτάρια, κουρτίνες

Με μαξιλάρες στο δάπεδο ή στον καναπέ, με πολύχρωμα ριχτάρια που μεταμορφώνουν κάθε έπιλο σε μοναδικό κόσμημα ή με διακοσμητικές κουρτίνες στους τοίχους, το μπαλκόνι σας μπορεί να αποκτήσει μια βασιλική πινελιά, απλά και γρήγορα. Μπορείτε επίσης να καλύψετε όλο το δάπεδο με ένα απλό χαλί σε σκούρες αποχρώσεις (πράσινο ή μπλε) για να του δώσετε μία ακόμα νότα ζεστασιάς.

Αναρριχόμενα φυτά & φυλλωσιές 

Το ξέρατε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να μεταμορφώσετε το μπαλκόνι σας σε μια μικρή όαση, αποκλειστικά δική σας; Βάλτε πολύχρωμα φυτά σε ζαρντινιέρες ή σε ξύλινες γλάστρες, περάστε τις καλαμωτές στον τοίχο ή στο κάγκελο με αναρριχώμενα φυτά, φυσικά ή συνθετικά. Μπορείτε ακόμα να βρείτε και συνθετικό χλοοτάπητα για να μπορείτε να κάνετε πικ-νικ στο πι και φι! Στην SHOWOOD θα βρείτε συνθετικές φυλλωσιές για επένδυση τοίχου ή δαπέδου, ανοιγόμενη, σε ρολό ή σε πλακίδια, για εύκολο και εύχρηστο πράσινο στον χώρο σας. 

Αν θέλετε να βρείτε κι άλλες ιδέες για διακόσμηση εξωτερικού χώρου, βρείτε ιδέες για ένα ειδυλλιακό τοπίο… στο σπίτι, από εδώ.

Αν θέλετε ακόμα περισσότερες συμβουλές για τη διακόσμηση μπαλκονιού, ή προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του εξωτερικού σας χώρου, οι ειδικοί της SHOWOOD είναι στη διάθεσή μας. Επικοινωνήστε μαζί μας! 

Αν θέλετε να βρείτε μόνοι σας κι άλλα προϊόντα για να εμπνευστείτε, μπορείτε να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ τον κατάλογό μας.