Οδηγίες για τοποθέτηση WPC περίφραξης | SHOWOOD

Η τοποθέτηση μιας WPC περίφραξης μπορεί να αναβαθμίσει ποιοτικά τον εξωτερικό σας χώρο, προσφέροντας λειτουργικότητα και σύγχρονη αισθητική. Σε αυτό το άρθρο, σας παρέχουμε λεπτομερείς οδηγίες βήμα-βήμα, για τη σωστή τοποθέτηση. Μαζί θα ανακαλύψουμε πώς να τοποθετήσετε μια περίφραξη που συνδυάζει αντοχή στον χρόνο, ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες και ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική σας.

Εργαλεία που χρειάζεστε για την τοποθέτηση WPC περίφραξης

Η τοποθέτηση WPC περίφραξης αποτελεί την ιδανική επιλογή διακόσμησης, αλλά και ασφάλειας του χώρου σας. Τα εργαλεία που θα χρειαστούν για την τοποθέτηση δεν είναι πολλά, αλλά είναι απολύτως αναγκαία:

 • Βιδολόγος
 • Πριόνι
 • Τρυπάνι
 • Σφυρί 
 • Μέτρο, που θα σας βοηθήσει στην μέτρηση ίσων αποστάσεων.
 • Αλφάδι

Σε περίπτωση που το έδαφος, στο οποίο θα τοποθετήσετε την κατασκευή σας, είναι χώμα ή γρασίδι, θα χρειαστεί να πακτώσετε τις κολώνες στο εσωτερικό του εδάφους, για περισσότερη σταθερότητα. 

Σε κάθε περίπτωση, το έδαφος πρέπει να είναι ομαλό και επίπεδο, προτού προχωρήσετε στην εγκατάσταση της περίφραξης WPC.

Υλικά που χρειάζεστε για την τοποθέτηση WPC περίφραξης

Για την τοποθέτηση μιας WPC περίφραξης, απαιτούνται συγκεκριμένα υλικά που εξασφαλίζουν την ανθεκτικότητα και τη σταθερότητα της κατασκευής:

Μεταλλική κολώνα γαλβανισμένη με τάπα

Με τη χρήση αυτών των υλικών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανθεκτική, λειτουργική, και εντυπωσιακή WPC περίφραξη για τον χώρο σας.

Τοποθέτηση WPC περίφραξης βήμα-βήμα

Η περίφραξη WPC χρησιμοποιείται κατά κόρον στην αρχιτεκτονική κήπων για ξενοδοχεία, στη διαμόρφωση κήπων σε κατοικίες, αλλά και ως διαχωριστικά εξωτερικού χώρου. Παρακάτω θα δούμε ένα – ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τοποθετήσετε σωστά την περίφραξή σας.

Επιλογή εδάφους τοποθέτησης

2-Οδηγίες-για-τοποθέτηση-WPC-περίφραξης

Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή του εδάφους. Αν τοποθετήσετε την WPC περίφραξη σε τσιμέντο ή σκληρή επιφάνεια, χρησιμοποιήστε βίδες για τη στερέωση των βάσεων αλουμινίου.

Κολώνες στήριξης περίφραξης

Κολώνες στήριξης περίφραξης

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή των κολώνων στήριξης. Οι επιλογές που έχετε είναι ανάμεσα στην χρήση κολώνας από ανοδιώμενο αλουμίνιο ή στην μεταλλική κολώνα γαλβανισμένη με τάπα.

Κολώνα ανοδιώμενου αλουμινίου.

Οι κολώνες αλουμινίου βγαίνουν σε 3 διαστάσεις:

 • 7,5 x 7, 5 x 100εκ.
 • 7,5 x 7, 5 x 140εκ.
 • 7,5 x 7, 5 x 180εκ.

Μεταλλική κολώνα γαλβανισμένη με τάπα

Οι γαλβανισμένες κολώνες βγαίνουν σε 4 διαστάσεις:

 • 4 x 4 x 80(Υ)εκ.
 • 4 x 4 x 100(Υ)εκ.
 • 4 x 4 x 120(Υ)εκ.
 • 4 x 4 x 150(Υ)εκ.

Μπορείτε να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας. Σε περίπτωση, όμως, που καμία δεν καλύπτει ακριβώς το ύψος, στο οποίο θέλετε να βρίσκεται η περίφραξή σας, μπορείτε εύκολα να κόψετε τις κολώνες στο ύψος που σας εξυπηρετεί. 

Τοποθέτηση WPC περίφραξης σε κολώνα ανοδιώμενου αλουμινίου

Σύνδεση κολώνας με το έδαφος 

Σύνδεση κολώνας με το έδαφος

Τοποθετείτε την κολώνα στη βάση της και βιδώνετε στις 4 εσωτερικές εγκοπές. Έπειτα, σημαδεύετε στο έδαφος, το σημείο που θα τρυπήσετε και ανοίγετε τις τρύπες με τρυπάνι Νο 10 (8 εκατοστά βάθος). Στη συνέχεια, για να μπορέσετε να στερεώσετε την κολώνα στο έδαφος, τοποθετείτε 4 μεταλλικά ούπα (Α2-70, 304 Inox) περιμετρικά στις 4 εγκοπές της βάσης και βιδώνετε μέχρι να σφίξουν. Τέλος, τοποθετήστε τα πλαϊνά καλύμματα της κολώνας για να καλύψετε τις υπόλοιπες υποδοχές που δε θα χρησιμοποιηθούν.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι οι κολώνες είναι ευθυγραμμισμένες, με τη βοήθεια του αλφαδιού.

Τοποθέτηση WPC σανίδας 

Η τοποθέτηση WPC σανίδων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας:

 1. Κλειστή, χωρίς κενά περίφραξη (προτείνεται η τάβλα πάνελ). Μόλις βεβαιωθείτε ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη των κολώνων στο έδαφος, τοποθετήστε από κάτω προς τα πάνω, μια – μια τις σανίδες που έχετε επιλέξει.
 2. Ημίκλειστη, με κενά ανάμεσα στις σανίδες (προτείνεται η τάβλα περίφραξης). Για να δημιουργήσετε τη συγκεκριμένη περίφραξη, θα χρειαστεί να κοπούν τα πλαϊνά καλύμματα υποδοχής, στα ύψη που θέλετε να είναι τα κενά σας και θα τα τοποθετήσετε ανάμεσα στις σανίδες και στο ελεύθερο τμήμα πάνω από την τελευταία σανίδα. Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή, ώστε να κόψετε σωστά όλα τα ύψη στα καλύμματα που θα τοποθετηθούν ανάμεσα στις σανίδες, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε ανομοιομορφία. Στο επάνω μέρος και στο κάτω μέρος (πρώτη και τελευταία σανίδα) θα χρειαστείτε τις γωνίες σύνδεσης αλουμινίου (περιλαμβάνονται οι βίδες), για να σταθεροποιήσετε τις σανίδες με την κολώνα.

Ασφάλιση με καπελάκι 

Μόλις ολοκληρώσετε την τοποθέτηση των σανίδων, θα πρέπει να ασφαλίσετε και την επάνω πλευρά των κολώνων στήριξης. Για το βήμα αυτό, θα χρειαστείτε το καπελάκι της κολώνας, το οποίο θα το τοποθετήσετε στο επάνω μέρος.

Μόλις ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, η WPC περίφραξής σας είναι έτοιμη!

Τοποθέτηση WPC περίφραξης σε μεταλλική κολώνα γαλβανισμένη με τάπα

Σύνδεση κολώνας με το έδαφος

Για την τοποθέτηση της μεταλλικής κολώνας στο έδαφος θα πρέπει να ανοίξετε 4 τρύπες στο έδαφος, με τρυπάνι Νο 10. Στη συνέχεια τοποθετείτε 4 ούπα Νο 10 και κατόπιν βιδώνετε την κολώνα με στριφώνια Νο 8 στο έδαφος.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι οι κολώνες είναι ευθυγραμμισμένες, με τη βοήθεια του αλφαδιού.

Τοποθέτηση WPC σανίδας

Οι σανίδες βιδώνονται απευθείας πάνω στις κολώνες. Θα χρειαστεί να προτρυπηθούν οι σανίδες (με ένα λεπτό τρυπάνι), έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν ρωγμές. Θα πρέπει να προσέξετε οι σανίδες να ευθυγραμμιστούν, προκειμένου να αποφύγετε οποιαδήποτε ανομοιομορφία. Αυτό επιτυγχάνεται με κάποιο αποστάτη στο επιθυμητό ύψος. Προτείνεται να υπολογίσετε ένα ελάχιστο κενό 2mm, προς αποφυγή στρεβλώσεων λόγω της συστολής -διαστολής του προϊόντος.

Τέλος, εφαρμόστε τις τάπες στα κενά των σανίδων.

Με την ολοκλήρωση και αυτού του βήματος, η WPC περίφραξής σας είναι έτοιμη!

Χρωματισμοί WPC σανίδας

Γιατί να προτιμήσετε το WPC της SHOWOOD για την περίφραξή σας

Η SHOWOOD είναι η ιδανική επιλογή σας, για ποιοτικές και ανθεκτικές λύσεις, σε περιφράξεις. Οι  WPC τάβλες και τα πάνελ που προσφέρουμε αποτελούνται από 60% ξύλο, 30% ρητίνες και 10% πρόσθετα, προσδίδοντας μια μοναδική αντοχή στις καιρικές συνθήκες ενώνει την όμορφη αισθητική, με την σπάνια ανάγκη για συντήρηση. Επιπρόσθετα, τα WPC προϊόντα της εταιρείας μας συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση.

Μπορείτε να συνδυάσετε μια WPC περίφραξη, με ένα WPC δάπεδο για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.  

Οι κατασκευές μας προσαρμόζονται με ευελιξία στις διαστάσεις που εξυπηρετούν καλύτερα την κάθε περίπτωση, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας. Επιλέξτε SHOWOOD για αξιόπιστες λύσεις σε περιφράξεις που συνδυάζουν λειτουργικότητα και αισθητική.