Προκατασκευασμένα Ξύλινα Σπίτια: Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Ανακαλύψτε την ομορφιά και την πρακτικότητα των ξύλινων σπιτιών κήπου, που συνδυάζουν αρμονικά κόστος και αισθητική.

Τα ξύλινα σπίτια κήπου ή αλλιώς «ξύλινα προκάτ» έχουν γίνει ανάρπαστα τα τελευταία χρόνια, και δικαίως! Σε αυτό το άρθρο, απαντάμε όσα πρέπει να ξέρετε πριν επενδύσετε στο δικό σας έξυπνο χώρο.

Κόστος Εγκατάστασης

Ξεκινώντας με το κόστος, τα ξύλινα σπίτια κήπου είναι μια οικονομικά προσιτή λύση. Tο τελικό κόστος της κατασκευής εξαρτάται από το μέγεθος, την ποιότητα του ξύλου και τις προσθήκες. Στη SHOWOOD φροντίζουμε να έχουμε επιλογές για κάθε προϋπολογισμό με πληθώρα ξύλινων σπιτιών σε διάφορες διαστάσεις και μεγέθη. Έτσι, εξασφαλίζουμε πως θα ανακαλύψετε το ιδανικό για τον δικό σας κήπο.

Γιατί είναι τόσο οικονομικά;

Τα ξύλινα προκατασκευασμένα σπίτια είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τα συμβατικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υστερούν σε ποιότητα. Η χαμηλή τιμή τους προέρχεται κυρίως από την ταχύτητα κατασκευής και τη μείωση των εργατικών απαιτήσεων.

Άδειες και Νομικά Θέματα

Μια σύνηθες και εύλογη απορία έχει να κάνει με τις άδειες. Όπως και για κάθε κατασκευή έτσι και για τα ξύλινα σπίτια που θα εγκατασταθούν σε ένα οικόπεδο χρειάζονται άδεια. Η άδεια που χρειάζεστε είναι μια τυπική οικοδομική άδεια μόνιμης κατασκευής, με τη διαφορά πως το κόστος αυτής της άδειας είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι για τα συμβατικά κτίρια, λόγω των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών. Πριν την αγορά, μιλήστε με έναν αρμόδιο για να σιγουρευτείτε για τις άδειες που απαιτούνται στον δικό σας χώρο!

Ανθεκτικότητα και Ασφάλεια

Ένα ακόμα  σημαντικό ερώτημα είναι η ανθεκτικότητα και η ασφάλεια. Τι αντοχή και τι ασφάλεια παρέχει τελικά μια ξύλινη κατασκευή;

Αντοχή σε Σεισμούς: Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδιότητες των ξύλινων κατασκευών είναι η υψηλή τους αντοχή σε σεισμούς. Το ξύλο, λόγω της μηχανικής αντοχής και ελαστικότητάς του, μπορεί να απορροφήσει και να διαχειριστεί σεισμικές δυνάμεις πολύ καλύτερα από πολλά άλλα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι τα ξύλινα σπίτια κήπου μπορούν να είναι ασφαλή και ανθεκτικά, ακόμα και σε περιοχές με συχνούς σεισμούς.

Πυραντοχή: Ένας μύθος που συχνά ακούμε είναι ότι τα ξύλινα σπίτια δεν αντέχουν στη φωτιά. Ωστόσο, οι σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής και επεξεργασίας του ξύλου εξασφαλίζουν αξιοσημείωτη αντοχή στη φωτιά. Τα ξύλινα στοιχεία τους είναι κατασκευασμένα ώστε να επιτρέπουν την αυτοπροστασία και διατήρηση των μηχανικών αντοχών του ξύλου ακόμα και σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Όλα τα ξύλινα σπίτια μας πληρούν τους οικοδομικούς κανονισμούς και τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, για να σας προσφέρουν την ασφάλεια και την ποιότητα που χρειάζεστε!

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και αφήστε την ομάδα μας να σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στην επιλογή και εγκατάσταση του δικού σας ξύλινου σπιτιού SHOWOOD!